Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zvezdin rival nema novca za put do Niša!?

rssBookmark and Share

17.02.2016. Sportske, Blic

Dan uoči početka završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća" iz Smedereva stiže tužna priča o tome kako protivnik Crvene zvezde Telekom nema dovoljno novca da doputuje u Niš.

Zvezdin rival nema novca za put do Niša!?

Pre manje od dve godine košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Mundobasketu u Španiji, dok su pre šest meseci "Orlovi" igrali polufinale Eurobasketa.

Kada jedna nacionalna selekcija ima takve rezultate reklo bi se da dolazi iz zemlje u kojoj postoji razvijen košarkaški sistem, ali priča KK Smederevo zapravo pokazuje u kakvom se stanju nalazi baza srpske košarke.

Klub, koji bi u petak trebalo da izađe na megdan Crvenoj zvezdi Telekom, još uvek nije zatvorio finansijsku konstrukciju za odlazak na završni turnir "Kupa Radivoja Koraća" u Nišu i pitanje je hoće li Smederevo uopšte doći u grad na Nišavi.

"Mi pet godina igramo KLS i nikada nismo večerali posle gostovanja, već nosimo po dva sendviča, za po jedan u oba pravca. Nemamo doktora, ekonoma, fizioterapeuta, kondicionog trenera, krećemo na dan utakmice automobilima, vraćamo se posle meča, na dalja gostovanja iznajmimo kombi, koji nas do najdalje Subotice košta 37.000 dinara, jer nemamo 90.000 za autobus" objašnjava trener i jedini operativac kluba Zoran Todorović za "Blic".

Put od Smedereva do Niša dug je 193 kilometara i za dolazak na četvrtfinalnu utakmicu "Kupa Radivoja Koraća" jedan od učesnika turnira mora da izdvoji 27.500 dinara kako bi platio kombi, dok će deo ekipe putovati privatnim automobilom.

Smederovo KK

Neverovatno deluje i priča vezana za centra Smedereva, Darka Rnića, koji je nedavno morao da propusti trening jer mu se oprasila krmača. Momak, koji živi od poljoprivrede, poručio je da će biti spreman za duel sa Cirbesom i Štimcem, a ostaje samo da njegova ekipa doputuje u Niš.

Uprkos svemu navedenom, prvi čovek KK Smederevo poručuje da sama priča o tome kako će ekipa učestvovati na "Kupu Radivoja Koraća" i igrati protiv Zvezde znači pobedu, jer se u Smederevu ovih dana sve vrti oko košarke.


#   košarka   Zoran Todorović   Kup Radivoj Korać   Smederevo   Crvena Zvezda KK   Smederevo KK
@kkcrvenazvezda @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima