Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЕХФ задовољан халом Чаир

rssBookmark and Share

Ниш 13.09.2011.

Делегација Европске рукометне федерације обишла је реконструисану халу Чаир и оценила да су радови на реконструкцији добро урађени и да Нишлије треба да буду поносне на овај нови спортски објекат, спреман за врхунска такмичења.

ЕХФ задовољан халом Чаир

Инспекција ЕХФ-а, предвођена председником Такмичарске комисије Јаном Тјуиком, прегледала је цео објекат и упознала се са токовима радова и постигнутим резултатима.

- Честитам Граду Нишу на урађеном послу. Сматрам да је Ниш добио добру халу и да Нишлије могу бити поносне на њу. Руководство Града, архитекте, ЕХФ и сви остали добро су сарађивали и постигли одличне резултате, оценио је Тјуик.

Тјуик је додао да је сигуран да ће у најскорије време сви детаљи које је запазила ова комисија бити успешно решени и да ће најситније замерке у најскорије време бити отклоњене и изразио уверење да ће се у хали "Чаир" одржати одлично организовано такмичење.

Делегација Европске рукометне федерације захвалила је Граду Нишу на напорима да се за изузетно кратко време заврши реконструкција и адаптација хале Чаир.

- Европско првенство је најважније такмичење за ЕХФ, а радови задовољавају све услове. Преостају мали, финални радови, али они нису проблем. Биће послата права слика у свет, рекао је Божидар Ђурковић, генерални секретар Рукометног савеза Србије.

Европско првенство од 15. до 29. јануара 2012. године биће одржано у Нишу, Београду, Новом Саду и Вршцу. У Нишу ће играти Немачка, Шведска, Чешка и Македонија у оквиру Б групе.

Према речима Мартина Роса, представник званичне маркетинг агенције ЕХФ-, први пут ће слика Европског првенства у рукомету бити послата у HD стандарду. Телевизијски сигнал из Ниша емитоваће се у 120 земаља у свету, у Јужној и Северној Америци, али и у Аустралији. Члан Градског већа Миодраг Радовић најавио је да ће ускоро почети и промотивна дешавања у граду, у сусрет овом спортском такмичењу.

- У граду ће бити постављене две велике рукометне лопте, а сат ће одбројавати 100 дана до почетка првенства. Сваких недељу до десет дана организоваћемо активности које ће грађане Ниша подсећати да се ближи европско рукометно првенство. Испред ТПЦ "Калча" поставиће се рукометни гол, где ће моћи да се игра. Неколико дана пред почетак шампионата биће постављене "фан зоне" у близини Копитареве улице, где ће бити место за дружење и окупљање навијача, рекао је Радовић и додао да ће Ниш и Нишлије спремно дочекати Европско првенство у рукомету.



#   Ниш   делегација   Македонија   Европско првенство   Миодраг Радовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима