Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фестивал спорта „БУМФест“ 8. маја у Нишу

rssBookmark and Share

04.05.2015. Јужна Србија Инфо

Ученици и професори Машинско техничке школе „15.мај“ и ове године организују фестивал спорта „БУМФест“ у склопу кога се организује финале такмичења у бацању бумеранга.
Фестивалу ће присуствовати и амбасадорка Аустралије у Србији Џулија Фини, чија је земља помогла реализацију овог догађаја.

БУМфест, Фото: Плакат
БУМфест, Фото: Плакат

Фестивалу су претходиле квалификације на којима се такмичило преко 120 такмичара из преко петнаест школа из Ниша, Власотинца, Сврљига, Бугарске и Словеније.

„ Ми смо препоносни на овај догађај. И на сам фестивал очекујемо велики одзив посетиоца и надамо се да ћемо оборити прошлогодишње рекорде“- изјавила је Славица Јукић, директорка МТШ „15.мај“.

Оно што је новина ове године на фестивалу јесте емисија „Разговор са...“, коју уређују ученици ове школе, а у којој ће се разговарати са гостима фестивала. Такође, од ове године на штандовима биће презентовано све оно што ради Машинско техничка школа „15.мај“, али и друге институције у граду.

 „ На сам дан фестивала можемо да најавимо веома занимљив садржај. Дечији хор „Чаробна нота“ са преко 45 учесника ће извести прави мини концерт, а након хора очекујемо и наступ плесне групе 3РУН Југ, коју наше нишлије воле да гледају и то није све. Ученици наше школе за сам дан фестивала, који се одржава 8.маја планирају да се јављају уживо са терена преко емисије „ Разговор са...“, коју сами уређују и воде ученици треће и четврте године. Улазак на фестивал ће бити могућ са два места, док ће сви остали делови бити ограђени“- појаснила је директорка неке од новости на овогодишњем фестивалу.

Промо тим фестивала најављује улицу отвореног фестивала, на коме ће фестивал бити промовисан 5. маја у центру Града, али и најављују интерактивне поставке на сам дан фестивала. Такође и акцијом „Флајер у руке – акција меморисана“, планирана је промоција самог фестивала у свим деловима града. 

Волонтери БУМфеста, Фото: ФБ

Идејни творац фестивала, Иван Ногић није ни слутио да ће мала школска идеја прерасти у праву Националну атракцију:
„Када сам пре четири године отишао код тадашњег директора са својим предлогом, нисам ни слутио да ће та манифестација достићи овакав статус, који сада има. Заиста ми је драго што су нишлије и сви остали посетиоци препознали значај и иновативност овог фестивала те нам дали подршку“- изјавио је Иван Ногић, професор машинских предмета у ТШ „Прота Стеван Димитријевић“.

Фестивал „БУМФест“ у склопу кога се организује финале такмичења у бацању бумеранга, јединствено на Балкану одржава се 8.маја.2015. од 11.00х на платоу испред логора „Црвени Крст“(Београдска 22, 1800 Ниш).

Фестивал организују ученици и професори Машинско техничке школе „15.мај“ уз подршку Амбасаде Аустралије, компаније ИДЕА, Царитаса Србије, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Скупштине Града Ниша, ТШ „Прота Стеван Димитријевић“ из Алексинца и других спонзора.


#   спорт   фестивал   амбасадор   техничка школа   Црвени Крст (логор)   бумеранг   МТШ 15. мај   Славица Јукић   БУМ фест   Аустралија   Џулија Фини   Иван Ногић   прота Стеван Димитријевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима