Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Festival sporta „BUMFest“ 8. maja u Nišu

rssBookmark and Share

04.05.2015. Južna Srbija Info

Učenici i profesori Mašinsko tehničke škole „15.maj“ i ove godine organizuju festival sporta „BUMFest“ u sklopu koga se organizuje finale takmičenja u bacanju bumeranga.
Festivalu će prisustvovati i ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini, čija je zemlja pomogla realizaciju ovog događaja.

BUMfest, Foto: Plakat
BUMfest, Foto: Plakat

Festivalu su prethodile kvalifikacije na kojima se takmičilo preko 120 takmičara iz preko petnaest škola iz Niša, Vlasotinca, Svrljiga, Bugarske i Slovenije.

„ Mi smo preponosni na ovaj događaj. I na sam festival očekujemo veliki odziv posetioca i nadamo se da ćemo oboriti prošlogodišnje rekorde“- izjavila je Slavica Jukić, direktorka MTŠ „15.maj“.

Ono što je novina ove godine na festivalu jeste emisija „Razgovor sa...“, koju uređuju učenici ove škole, a u kojoj će se razgovarati sa gostima festivala. Takođe, od ove godine na štandovima biće prezentovano sve ono što radi Mašinsko tehnička škola „15.maj“, ali i druge institucije u gradu.

 „ Na sam dan festivala možemo da najavimo veoma zanimljiv sadržaj. Dečiji hor „Čarobna nota“ sa preko 45 učesnika će izvesti pravi mini koncert, a nakon hora očekujemo i nastup plesne grupe 3RUN Jug, koju naše nišlije vole da gledaju i to nije sve. Učenici naše škole za sam dan festivala, koji se održava 8.maja planiraju da se javljaju uživo sa terena preko emisije „ Razgovor sa...“, koju sami uređuju i vode učenici treće i četvrte godine. Ulazak na festival će biti moguć sa dva mesta, dok će svi ostali delovi biti ograđeni“- pojasnila je direktorka neke od novosti na ovogodišnjem festivalu.

Promo tim festivala najavljuje ulicu otvorenog festivala, na kome će festival biti promovisan 5. maja u centru Grada, ali i najavljuju interaktivne postavke na sam dan festivala. Takođe i akcijom „Flajer u ruke – akcija memorisana“, planirana je promocija samog festivala u svim delovima grada. 

Volonteri BUMfesta, Foto: FB

Idejni tvorac festivala, Ivan Nogić nije ni slutio da će mala školska ideja prerasti u pravu Nacionalnu atrakciju:
„Kada sam pre četiri godine otišao kod tadašnjeg direktora sa svojim predlogom, nisam ni slutio da će ta manifestacija dostići ovakav status, koji sada ima. Zaista mi je drago što su nišlije i svi ostali posetioci prepoznali značaj i inovativnost ovog festivala te nam dali podršku“- izjavio je Ivan Nogić, profesor mašinskih predmeta u TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“.

Festival „BUMFest“ u sklopu koga se organizuje finale takmičenja u bacanju bumeranga, jedinstveno na Balkanu održava se 8.maja.2015. od 11.00h na platou ispred logora „Crveni Krst“(Beogradska 22, 1800 Niš).

Festival organizuju učenici i profesori Mašinsko tehničke škole „15.maj“ uz podršku Ambasade Australije, kompanije IDEA, Caritasa Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Skupštine Grada Niša, TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca i drugih sponzora.


#   sport   festival   ambasador   tehnička škola   Crveni Krst (logor)   bumerang   MTŠ 15. maj   Slavica Jukić   BUM fest   Australija   Džulija Fini   Ivan Nogić   prota Stevan Dimitrijević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima