Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ФИЛМ О ПИКСИЈУ; Последњег мајстора нашег фудбала величају Платини, Венгер, Бекенбауер...

Bookmark and Share

Париз 10.11.2015. Блиц Спорт

Бранислав Трифуновић, један од најпопуларнијих српских глумаца, ових дана у сарадњи са редитељем Милошем Пушићем снима документарни филм о петој Звездиној звезди, легенди и великом капитену југословенске фудбалске репрезентације и јапанске Нагоје Драгану Стојковићу Пиксију.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

- Снимили смо први део филма који се тиче његових почетака. Отишли смо у Ниш, у његов Раднички, и тамо разговарали са људима који су га открили и радили са њим. Моја и жеља Милоша Пушића, али и Драганова је да снимимо један филм који је у славу последњег романтичара југословенског фудбала и једног од највећих фудбалера које памтимо – каже Трифуновић за Блицов "ТВ & поп култура" специјални додатак.

На снимању у Нишу екипу филма је занимао „разлог како је могао да се деси један такав фудбалер“.

- То нас је највише занимало, па смо причали са људима који су га гледали први, радили са њим, који су га пронашли, али и како су га пронашли. Он је почео да тренира са 14 година, и то је нешто што није нормално, јер фудбалери обично прођу кроз све селекције, а он је само две године касније почео да игра за А тим – каже Бане.

Најзанимљивији детаљ са снимања у Нишу по њему је тренутак када је Пиксија видео први тренер.

- Оно што ће бити јако занимљиво у филму је тренутак када га је један од његових тренера случајно видео на тренингу и видевши само један потез схватио да ће то бити велики играч – каже глумац.

Филм ће, према Трифуновићевим речима, причати једну страну о једном фудбалеру коју до сада нико није објављивао.

- Пробаћемо да направимо филм који ће осветлити једну страну приче о Стојковићу, са пуно занимљивих ствари које до сада нико није објављивао. Прича о једном фудбалеру који је вероватно могао да буде у пет највећих свих времена.

Занимљиво је да је из једне земље која се распадала отишао у једну изузетно јаку, и да је успео да створи фудбал у тој земљи и да постане и тамо легенда која има улице, тргове и делове стадиона који носе његово име – испричао је неке идеје филма о Пиксију један од његових стваралаца.

Фото: П.Димитријевић

Након првог дела и Пиксијевих почетака, следи прича из Јапана и са људима који су ценили српску фудбалску легенду.

- Снимили смо први део, сада је на реду Јапан и познати велики људи који њега изузетно цене, као што су Мишел Платини, Франц Бекенбауер, Арсен Венгер и остали који ће нам бити саговорници и причати о Пиксију – рекао је Трифуновић.

Он је додао да ће снимање филма трајати до краја следеће године, и да ће тек онда публика имати прилику да види живот и дело славног фудбалера.

- Дуг је процес, и за затварање финансијске конструкције ми ћемо пробати да снимимо филм бар у региону до половине следеће године. А након тога да урадимо Јапан, Лондон и Париз и све те људе које морамо да нађемо негде. Надам се да ћемо га завршити до краја следеће године и наравно паралелно монтирати и након тога приказати – констатовао је Трифуновић.

А да је играо за Партизан?
Поштовао бих га и тад
Бранислав Трифуновић је додао да не би правио разлику ни да је Пикси играо за Партизан.
- Без обзира на то што сам звездаш, да је Пикси играо и за Партизан, верујем да бих поштовао ту величину, машту и снагу коју је он имао – искрен је био Трифуновић.


#   филм   фудбал   Црвена Звезда ФК   снимање   Јапан   Париз   Драган Стојковић   каријера   Бранислав Трифуновић   Милош Пушић
@crvenazvezdafk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима