Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Финансијска неизвесност након успешне сезоне за ОКК Константин

rssBookmark and Share

Ниш 21.03.2015. Јужна Србија Инфо

Након успешне сезоне у Првој кошаркашкој лиги Србије и освојеног другог места, ОКК Константин је у финансијским проблемима.
Пред предстојеће такмичење Супер лиге Србије, поставља се питање учешћа.

Финансијска неизвесност након успешне сезоне за ОКК Константин

"Након сјајних резултата и успеха нишке кошарке у земљи, актуелном вицешампиону света са највећом традицијом кошаркаских успеха, ОКК Константин Ниш је у управо завршеном првенству (сезона 2004/2015 ) постигао историјски успех освајањем другог места и лиге Србије.

Клуб је у складу са проценом комисије и могућностима буџета града Ниша, ове године имао мање додељених средстава из буџета у односу на предходну годину.

Клуб, који по речима спортских радника и стручњака спортске јавности, од свог оснивања до данас никада није имао боље такмичарске резултате, сјајно одигране утакмице, као и спортски и фер плаи дух свих играча, стручног штаба, како на терену, тако и ван њега, имао је из меча у меч у Нишу све више публике, што свима у клубу причињава задовољство, али и и додатну обавезу.

Досадашњи начин и динамика измиривања свих финансијских обавеза према играчима и стручном штабу је била у складу са могућностина, али на пристојном нивоу примарно редовних исплата свих обавеза (недавно је сплаћена јануарска надокнада). Према добављачима услуга за такмичарске потребе екипе (смештај, храна, превоз, опрема као и организација утакмица) клуб се такође понашао одговорно и разумно. Рационализацијом пословања, смањењем укупних трошкова, дошли смо до значајних уштеда и тиме дошли до могућности да несметано враћамо наслеђене обавезе из предходних сезона, уз измирење трошкова текућег такмичења, према раније урађеном програму и уговореној динамици.

Ново руководство клуба, уз подршку и сарадњу са предходним члановима управе и институцијама града, успело је да ниво заосталих обавеза смањи за више од 70%, уз редовну исплату свих текућих обавеза.

Клуб, за последње две и по године, није ни дана био у блокади рачуна, нити је ван рока остао дужан за уговорене принадлежности према играчима, тренерима, као и добављацима услуга.

Са постојецим редовним финансирањем средствима опредељеним од града и од продатих улазница (највећи број посетилаца на утакмицама од свих клубова који играју у СЦ Чаир) и поред помоћи наших малобројних спонзора и пријатеља клуба (без иједног из јавног сектора) клуб за предстојећу Супер лигу ипак неће бити у могућности да редовним путем финансира све своје обавезе, које су вишеструко захтевније од управо завршене 1. КЛС лиге.

И поред до сада исказане помоћи града, Градоначелника, као и Управе за спорт и Градског већа, да се у Нишу организује финални турнир Купа Кораћа, где је Константин изборио учешће и као организатор остварио финансијску добит, без додатно опредељених средстава у разумним оквирима, клуб неће бити у могућности да квалитетно учествује у Супер лиги Србије и настави да сјајним резултатина, полетном и пожртвованом игром целог колектива, на најлепши начин проноси име града и нишке кошарке.

У току викенда очекујемо и званични став града по овом отвореном питању, пред наступајеће врхунско такмичење, од чега зависи и наше даље поступање." стоји у саопштењу ОКК Константин.

 


#   Ниш   кошарка   Урош Парлић   Константин ОКК
@OKKKonstantin @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима