Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Finansijska neizvesnost nakon uspešne sezone za OKK Konstantin

rssBookmark and Share

Niš 21.03.2015. Južna Srbija Info

Nakon uspešne sezone u Prvoj košarkaškoj ligi Srbije i osvojenog drugog mesta, OKK Konstantin je u finansijskim problemima.
Pred predstojeće takmičenje Super lige Srbije, postavlja se pitanje učešća.

Finansijska neizvesnost nakon uspešne sezone za OKK Konstantin

"Nakon sjajnih rezultata i uspeha niške košarke u zemlji, aktuelnom vicešampionu sveta sa najvećom tradicijom košarkaskih uspeha, OKK Konstantin Niš je u upravo završenom prvenstvu (sezona 2004/2015 ) postigao istorijski uspeh osvajanjem drugog mesta i lige Srbije.

Klub je u skladu sa procenom komisije i mogućnostima budžeta grada Niša, ove godine imao manje dodeljenih sredstava iz budžeta u odnosu na predhodnu godinu.

Klub, koji po rečima sportskih radnika i stručnjaka sportske javnosti, od svog osnivanja do danas nikada nije imao bolje takmičarske rezultate, sjajno odigrane utakmice, kao i sportski i fer plai duh svih igrača, stručnog štaba, kako na terenu, tako i van njega, imao je iz meča u meč u Nišu sve više publike, što svima u klubu pričinjava zadovoljstvo, ali i i dodatnu obavezu.

Dosadašnji način i dinamika izmirivanja svih finansijskih obaveza prema igračima i stručnom štabu je bila u skladu sa mogućnostina, ali na pristojnom nivou primarno redovnih isplata svih obaveza (nedavno je splaćena januarska nadoknada). Prema dobavljačima usluga za takmičarske potrebe ekipe (smeštaj, hrana, prevoz, oprema kao i organizacija utakmica) klub se takođe ponašao odgovorno i razumno. Racionalizacijom poslovanja, smanjenjem ukupnih troškova, došli smo do značajnih ušteda i time došli do mogućnosti da nesmetano vraćamo nasleđene obaveze iz predhodnih sezona, uz izmirenje troškova tekućeg takmičenja, prema ranije urađenom programu i ugovorenoj dinamici.

Novo rukovodstvo kluba, uz podršku i saradnju sa predhodnim članovima uprave i institucijama grada, uspelo je da nivo zaostalih obaveza smanji za više od 70%, uz redovnu isplatu svih tekućih obaveza.

Klub, za poslednje dve i po godine, nije ni dana bio u blokadi računa, niti je van roka ostao dužan za ugovorene prinadležnosti prema igračima, trenerima, kao i dobavljacima usluga.

Sa postojecim redovnim finansiranjem sredstvima opredeljenim od grada i od prodatih ulaznica (najveći broj posetilaca na utakmicama od svih klubova koji igraju u SC Čair) i pored pomoći naših malobrojnih sponzora i prijatelja kluba (bez ijednog iz javnog sektora) klub za predstojeću Super ligu ipak neće biti u mogućnosti da redovnim putem finansira sve svoje obaveze, koje su višestruko zahtevnije od upravo završene 1. KLS lige.

I pored do sada iskazane pomoći grada, Gradonačelnika, kao i Uprave za sport i Gradskog veća, da se u Nišu organizuje finalni turnir Kupa Koraća, gde je Konstantin izborio učešće i kao organizator ostvario finansijsku dobit, bez dodatno opredeljenih sredstava u razumnim okvirima, klub neće biti u mogućnosti da kvalitetno učestvuje u Super ligi Srbije i nastavi da sjajnim rezultatina, poletnom i požrtvovanom igrom celog kolektiva, na najlepši način pronosi ime grada i niške košarke.

U toku vikenda očekujemo i zvanični stav grada po ovom otvorenom pitanju, pred nastupajeće vrhunsko takmičenje, od čega zavisi i naše dalje postupanje." stoji u saopštenju OKK Konstantin.

 


#   Niš   košarka   Uroš Parlić   Konstantin OKK
@OKKKonstantin @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima