Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градска деца уз градски клуб: Фудбалери Радничког са школарцима против вршњачког насиља

rssBookmark and Share

13.05.2016. Јужна Србија Инфо

Фудбалери Радничког на челу са секретаром стручног штаба, Миланом Цветановићем, обишли су данас Основну школу “Цар Константин” и провели прелеп дан са ученицима и наставницима школе.

Градска деца уз градски клуб: Фудбалери Радничког са школарцима против вршњачког насиља

При самом доласку фудбалера у двориште нишке школе “Цар Константин” видно је било одушевљење на лицима најмлађих навијача клуба. Могла су се чути и скандирања “Раднички” и “Мераклије” а било је и уплаканих малишана који нису могли да верују да су њихови идоли на само пар корака од њих. Уследило је масовно дељење аутограма, сликање и снимање играча који су издвојили нешто више од пола сата свог времена а тиме донели огромну радост и направили неописив амбијент у овој школи.

Након уласка на вештачку траву уследио је разговор између играча и ученика који су имали много питања за своје идоле. Насрећнији од њих добили су и карту за меч са Партизаном, а дечак који је у сузама дочекао наше играче добио је клупски дукс на поклон од Андреје Апостоловића.

Након краћег разговора уследила је ревијална утакмица између фудбалера Радничког и и расположених фудбалера под називом “Цареви” који су утакмицу отворили са два гола у мрежи нишких првотимаца. Резултат је ипак био у другом плану па је највећи утисак на све присутне оставио осмех на лицима и једних и других за време одигравања меча.

Секретар стручног штаба Милан Цветановић који је данас испред Радничког подржао ову акцију каже да ће сличних дешавања бити и у наредном периоду:

“Као члан клуба срећан сам што је Раднички учествовао у једном оваквом пројекту. У наредном периоду ћемо организовати још оваквих акција, у циљу спречавања насиља међу децом и увек ћемо се трудити да наш клуб представљамо достојно, не само на терену већ и ван њега. Ово је само почетак, све чешће ћемо се укључивати у све позитивне акције, које ће утицати на децу а уједно и промовисати здрав живот, фудбал и Раднички. Позивамо све нишке школе да нам се прикључе у организацији овако лепих догађаја као што је овај данас у Основној школи “Цар Константин”.

Портпарол клуба, Сања Мирковић, поделила је најсрећнијим малишанима карте за јужну трибину одакле ће у недељу навијати за свој омиљени клуб, Раднички, а о данашњој акцији каже:

“Велика ми је част што сам део организације оваквих догађаја, нарочито као бившем ученику Основне школе “Цар Константин”. Велики број ученика се одазвао данас и то нас посебно радује. Ово је друга школа коју обилазимо у оквиру акције под паролом “Градска деца уз градски клуб”, након Гимназије “Бора Станковић”, а биће их још до краја године. Циљ нам је да заједно са најмлађим навијачима нашег клуба пошаљемо поруку да је дружење пожељно кроз спорт, забаву и рекреацију а не кроз насиље и мржњу, а верујемо да реч која долази из фудбалског клуба Раднички, који је икона и бренд овог града, има тежину и да ће имати и већег утицаја на друге. Поред тога желимо да децу вратимо на трибине стадиона али и на фудбалске, кошаркашке и остале терене.”

Капитен Александар Јовановић био је један од најпозитивнијих актера данашње акције. Он није крио да је уживао и нада се да ће Раднички наставити са оваквим акцијама и у наредном периоду.

“Одувек је насиље било један вид престижа код деце и омладине Ми смо ту да укажемо да постоје друге ствари као што је спорт, да подстакнемо ове младе људе да се баве спортом и да их вратимо на фудбалске терене и на трибине. А ово је прави начин. До краја године ћемо обићи све нишке школе”.

Првотимац Саша Марјановић сматра да дружење са фудбалерима може да буде добар подстрек деци за даљи њихов развој у спорту, док голман Александар Јовановић истиче да би овакве акције требало да постану редовна активност фудбалера.

Децу треба склонити са улице а ове манифестације довољно говоре колико то њима значи. Од малих ногу треба створити праву слику у њиховим главама о значају спорта а ово је наш мали допринос.

На крају данашњег дружења, сви су задовољни отишли, неки својим кућама а неки учионицама, где ће у својим свескама и вежбанкама писати о једном лепом дану, када су их хероји у црвеним тренеркама фудбласког клуба Раднички посетили и донели им велику радост и приредили дан који ће памтити још дуго, препричавати их својим породицама и другарима. Слике са данашње акције “Градска деца уз градски клуб” говоре више од 1000 речи и представљају својеврсни апел на остале школе, да се што прикључе и у својим двориштима угосте фудбалере Радничког. Тиме ће послати лепу слику најпре о својој школи, али и о нишкој омладини која своје дружење базира искључиво на спорту и забави а не насиљу. А Раднички ће оваквим пројектима и даље показивати да је велики клуб великих људи.

Вше на: http://fkradnickinis.rs/


#   Бора Станковић   Александар Јовановић   Мераклије   Саша Марјановић   здрав живот
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима