Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradska deca uz gradski klub: Fudbaleri Radničkog sa školarcima protiv vršnjačkog nasilja

rssBookmark and Share

13.05.2016. Južna Srbija Info

Fudbaleri Radničkog na čelu sa sekretarom stručnog štaba, Milanom Cvetanovićem, obišli su danas Osnovnu školu “Car Konstantin” i proveli prelep dan sa učenicima i nastavnicima škole.

Gradska deca uz gradski klub: Fudbaleri Radničkog sa školarcima protiv vršnjačkog nasilja

Pri samom dolasku fudbalera u dvorište niške škole “Car Konstantin” vidno je bilo oduševljenje na licima najmlađih navijača kluba. Mogla su se čuti i skandiranja “Radnički” i “Meraklije” a bilo je i uplakanih mališana koji nisu mogli da veruju da su njihovi idoli na samo par koraka od njih. Usledilo je masovno deljenje autograma, slikanje i snimanje igrača koji su izdvojili nešto više od pola sata svog vremena a time doneli ogromnu radost i napravili neopisiv ambijent u ovoj školi.

Nakon ulaska na veštačku travu usledio je razgovor između igrača i učenika koji su imali mnogo pitanja za svoje idole. Nasrećniji od njih dobili su i kartu za meč sa Partizanom, a dečak koji je u suzama dočekao naše igrače dobio je klupski duks na poklon od Andreje Apostolovića.

Nakon kraćeg razgovora usledila je revijalna utakmica između fudbalera Radničkog i i raspoloženih fudbalera pod nazivom “Carevi” koji su utakmicu otvorili sa dva gola u mreži niških prvotimaca. Rezultat je ipak bio u drugom planu pa je najveći utisak na sve prisutne ostavio osmeh na licima i jednih i drugih za vreme odigravanja meča.

Sekretar stručnog štaba Milan Cvetanović koji je danas ispred Radničkog podržao ovu akciju kaže da će sličnih dešavanja biti i u narednom periodu:

“Kao član kluba srećan sam što je Radnički učestvovao u jednom ovakvom projektu. U narednom periodu ćemo organizovati još ovakvih akcija, u cilju sprečavanja nasilja među decom i uvek ćemo se truditi da naš klub predstavljamo dostojno, ne samo na terenu već i van njega. Ovo je samo početak, sve češće ćemo se uključivati u sve pozitivne akcije, koje će uticati na decu a ujedno i promovisati zdrav život, fudbal i Radnički. Pozivamo sve niške škole da nam se priključe u organizaciji ovako lepih događaja kao što je ovaj danas u Osnovnoj školi “Car Konstantin”.

Portparol kluba, Sanja Mirković, podelila je najsrećnijim mališanima karte za južnu tribinu odakle će u nedelju navijati za svoj omiljeni klub, Radnički, a o današnjoj akciji kaže:

“Velika mi je čast što sam deo organizacije ovakvih događaja, naročito kao bivšem učeniku Osnovne škole “Car Konstantin”. Veliki broj učenika se odazvao danas i to nas posebno raduje. Ovo je druga škola koju obilazimo u okviru akcije pod parolom “Gradska deca uz gradski klub”, nakon Gimnazije “Bora Stanković”, a biće ih još do kraja godine. Cilj nam je da zajedno sa najmlađim navijačima našeg kluba pošaljemo poruku da je druženje poželjno kroz sport, zabavu i rekreaciju a ne kroz nasilje i mržnju, a verujemo da reč koja dolazi iz fudbalskog kluba Radnički, koji je ikona i brend ovog grada, ima težinu i da će imati i većeg uticaja na druge. Pored toga želimo da decu vratimo na tribine stadiona ali i na fudbalske, košarkaške i ostale terene.”

Kapiten Aleksandar Jovanović bio je jedan od najpozitivnijih aktera današnje akcije. On nije krio da je uživao i nada se da će Radnički nastaviti sa ovakvim akcijama i u narednom periodu.

“Oduvek je nasilje bilo jedan vid prestiža kod dece i omladine Mi smo tu da ukažemo da postoje druge stvari kao što je sport, da podstaknemo ove mlade ljude da se bave sportom i da ih vratimo na fudbalske terene i na tribine. A ovo je pravi način. Do kraja godine ćemo obići sve niške škole”.

Prvotimac Saša Marjanović smatra da druženje sa fudbalerima može da bude dobar podstrek deci za dalji njihov razvoj u sportu, dok golman Aleksandar Jovanović ističe da bi ovakve akcije trebalo da postanu redovna aktivnost fudbalera.

Decu treba skloniti sa ulice a ove manifestacije dovoljno govore koliko to njima znači. Od malih nogu treba stvoriti pravu sliku u njihovim glavama o značaju sporta a ovo je naš mali doprinos.

Na kraju današnjeg druženja, svi su zadovoljni otišli, neki svojim kućama a neki učionicama, gde će u svojim sveskama i vežbankama pisati o jednom lepom danu, kada su ih heroji u crvenim trenerkama fudblaskog kluba Radnički posetili i doneli im veliku radost i priredili dan koji će pamtiti još dugo, prepričavati ih svojim porodicama i drugarima. Slike sa današnje akcije “Gradska deca uz gradski klub” govore više od 1000 reči i predstavljaju svojevrsni apel na ostale škole, da se što priključe i u svojim dvorištima ugoste fudbalere Radničkog. Time će poslati lepu sliku najpre o svojoj školi, ali i o niškoj omladini koja svoje druženje bazira isključivo na sportu i zabavi a ne nasilju. A Radnički će ovakvim projektima i dalje pokazivati da je veliki klub velikih ljudi.

Vše na: http://fkradnickinis.rs/


#   Bora Stanković   Aleksandar Jovanović   Meraklije   Saša Marjanović   zdrav život
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima