Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шах: "II кадетски трофеј Пантелеј"

rssBookmark and Share

21.10.2015. Јужна Србија Инфо

Дечији шаховски клуб „ОСНОВАЦ“ у сарадњи са основном школом „Ћеле кула“, а под покровитељством Градске општине Пантелеј, организује други турнир из серијала „II КАДЕТСКИ ТРОФЕЈ ПАНТЕЛЕЈ – ОСНОВАЦ НА ПОТЕЗУ“, у суботу 24. октобра 2015. године, у просторијама школе, са почетком у 11 сати.

Шах: "II кадетски трофеј Пантелеј"

Турнир се игра по Швајцарском систему (компјутерско паровање, холандска варијанта), у 7 кола, са темпом игре од 15 минута по играчу, по Правилима игре ФИДЕ и додатку за убрзани шах.

Право учешћа на турниру имају предшколци и ученици основних школа. Учесници ће бити подељени у две групе, млађу и старију. Млађу групу чине девојчице и дечаци до ИВ разреда, а старију групу девојчице и дечаци од В до ВИИИ разреда основне школе.
Победници група, најуспешнији дечак и девојчица, добијају пехаре (укупно 4), а три најбољепласирана учесника у свим разредима (дечак или девојчица) освајају медаље (укупно 24), уколико у односном разреду има најмање 5 учесника, рачунајући и девојчице и дечаке заједно. Уколико има мање од 5 учесника, додељује се само златна медаља.
Три најуспешнија такмичара (дечак или девојчица) предшколског узраста, као и три најуспешнија такмичара из школе домаћина, добијају медаље. Биће награђена и три најуспешнија члана ДШК „ОСНОВАЦ“ или полазника школе шаха „ОСНОВАЦ“, који сакупе највише бодова и то: 1. место пехар и медаља, 2. место медаља, 3. место медаља.
Услов за добијање било које награде је да учесник одигра свих 7 кола и да освоји најмање пола поена. Учесници који не испуњавају овај услов, не могу да конкуришу за награде.
Уписнина за турнир износи 250,00 динара и плаћа се на лицу места, пре почетка такмичења. Ученици школе домаћина су ослобођени плаћања уписнине.
Сви учесници су дужни да обезбеде шаховску гарнитуру и исправан шаховски часовник.
Пријављивање учесника је најкасније до петка, 23. октобра 2015. године, до 20:00 сати. Учесници који се пријаве након тог времена, као и на дан турнира, плаћају дуплу уписнину и могу играти тек од другог кола, а организатор ће се стриктно придржавати овог правила.
 Долазак учесника и потврда пријаве за турнир је у суботу, 24. октобра, у времену од 10:00 до 10:30 сати. Отварање турнира је предвиђено у 11:00 сати, након чега креће прво коло. Свечано затварање турнира и подела награда обавиће се 15 минута након завршетка последњег кола.
ДШК „ОСНОВАЦ“, под покровитељством ГО Пантелеј, организује и школу шаха „ОСНОВАЦ НА ПОТЕЗУ“ – намењену ученицима основних школа, као и деци предшколског узраста. Школу шаха води Игор Лукић, председник Шаховског савеза Нишавског округа и Дечијег шаховског клуба „ОСНОВАЦ“. Настава се одвија у Шаховском дому, ул. Војводе Танкосића 9а. Часови се одржавају у малим групама, 2 пута недељно, по сат времена. 

Пријаве учесника за турнир, као и све остале информације у вези школе шаха, на телеф. председника ДШК „ОСНОВАЦ“ Игора Лукића 065/2-419-206 или на е-маил: dsk.osnovac@gmail.com

Коментара: 0


#   шах   турнир   ГО Пантелеј   златна медаља   Игор Лукић   ДШК Основац   Ћеле Кула ОШ   Основац на потезу
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима