Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Основац на потезу 7: "Медијанин основац“

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 15.03.2016.

Дечији шаховски клуб „Основац“ у сарадњи са основном школом „Ћеле кула“, а под покровитељством Градске општине Медијана, организује шаховски турнир за основце и предшколце, под називом „Медијанин основац“.

Основац на потезу 7: "Медијанин основац“

Турнир се бодује као седми турнир из серијала „ОСНОВАЦ НА ПОТЕЗУ“, а одржаће се у недељу 27. марта 2016. године, у просторијама школе, са почетком у 11 сати. Турнир се игра по Швајцарском систему (компјутерско паровање, холандска варијанта), у 7 кола, са темпом игре од 15 минута по играчу, по Правилима игре ФИДЕ и додатку за убрзани шах.

Право учешћа на турниру имају предшколци и ученици основних школа. Учесници ће бити подељени у две групе, млађу и старију. Млађу групу чине девојчице и дечаци до ИВ разреда, а старију групу девојчице и дечаци од В до ВИИИ разреда основне школе.

Победници група, најуспешнији дечак и девојчица, добијају пехаре (укупно 4), а три најбољепласирана учесника у свим разредима освајају медаље. Три најуспешнија такмичара (дечак или девојчица) предшколског узраста, као и три најуспешнија такмичара из школе домаћина, добијају медаље. 


Биће награђена и три најуспешнија члана ДШК „ОСНОВАЦ“ или полазника школе шаха „ОСНОВАЦ“, који сакупе највише бодова и то: 1. место пехар и медаља, 2. место медаља, 3. место медаља. 

Услов за добијање било које награде је да учесник одигра свих 7 кола и да освоји најмање пола поена. Учесници који не испуњавају овај услов, не могу да конкуришу за награде.

Уписнина за турнир износи 250,00 динара и плаћа се на лицу места, пре почетка такмичења. 

СВИ УЧЕСНИЦИ СУ ДУЖНИ ДА ОБЕЗБЕДЕ ШАХОВСКУ ГАРНИТУРУ И ИСПРАВАН ШАХОВСКИ ЧАСОВНИК!

Пријављивање учесника је најкасније до суботе, 26. марта 2016. године, до 20:00 сати. Учесници који се пријаве након тог времена, као и на дан турнира, плаћају дуплу уписнину и могу играти тек од другог кола, а организатор ће се стриктно придржавати овог правила. 

Долазак учесника и потврда пријаве за турнир је у недељу, 27. марта, у времену од 10:00 до 10:30 сати. Отварање турнира је предвиђено у 11:00 сати, након чега креће прво коло. Свечано затварање турнира и подела награда обавиће се 15 минута након завршетка последњег кола. 

Пријаве учесника за турнир на телеф. председника ДШК „ОСНОВАЦ“ Игора Лукића 065/2-419-206 или на е-маил: dsk.osnovac@gmail.com

Коментара: 0


#   Медијана градска општина   шах   шаховски турнир   ДШК Основац   Ћеле Кула ОШ   Основац на потезу     ђаци   27. март
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима