Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Osnovac na potezu 7: "Medijanin osnovac“

rssBookmark and Share

Medijana gradska opština 15.03.2016.

Dečiji šahovski klub „Osnovac“ u saradnji sa osnovnom školom „Ćele kula“, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana, organizuje šahovski turnir za osnovce i predškolce, pod nazivom „Medijanin osnovac“.

Osnovac na potezu 7: "Medijanin osnovac“

Turnir se boduje kao sedmi turnir iz serijala „OSNOVAC NA POTEZU“, a održaće se u nedelju 27. marta 2016. godine, u prostorijama škole, sa početkom u 11 sati. Turnir se igra po Švajcarskom sistemu (kompjutersko parovanje, holandska varijanta), u 7 kola, sa tempom igre od 15 minuta po igraču, po Pravilima igre FIDE i dodatku za ubrzani šah.

Pravo učešća na turniru imaju predškolci i učenici osnovnih škola. Učesnici će biti podeljeni u dve grupe, mlađu i stariju. Mlađu grupu čine devojčice i dečaci do IV razreda, a stariju grupu devojčice i dečaci od V do VIII razreda osnovne škole.

Pobednici grupa, najuspešniji dečak i devojčica, dobijaju pehare (ukupno 4), a tri najboljeplasirana učesnika u svim razredima osvajaju medalje. Tri najuspešnija takmičara (dečak ili devojčica) predškolskog uzrasta, kao i tri najuspešnija takmičara iz škole domaćina, dobijaju medalje. 


Biće nagrađena i tri najuspešnija člana DŠK „OSNOVAC“ ili polaznika škole šaha „OSNOVAC“, koji sakupe najviše bodova i to: 1. mesto pehar i medalja, 2. mesto medalja, 3. mesto medalja. 

Uslov za dobijanje bilo koje nagrade je da učesnik odigra svih 7 kola i da osvoji najmanje pola poena. Učesnici koji ne ispunjavaju ovaj uslov, ne mogu da konkurišu za nagrade.

Upisnina za turnir iznosi 250,00 dinara i plaća se na licu mesta, pre početka takmičenja. 

SVI UČESNICI SU DUŽNI DA OBEZBEDE ŠAHOVSKU GARNITURU I ISPRAVAN ŠAHOVSKI ČASOVNIK!

Prijavljivanje učesnika je najkasnije do subote, 26. marta 2016. godine, do 20:00 sati. Učesnici koji se prijave nakon tog vremena, kao i na dan turnira, plaćaju duplu upisninu i mogu igrati tek od drugog kola, a organizator će se striktno pridržavati ovog pravila. 

Dolazak učesnika i potvrda prijave za turnir je u nedelju, 27. marta, u vremenu od 10:00 do 10:30 sati. Otvaranje turnira je predviđeno u 11:00 sati, nakon čega kreće prvo kolo. Svečano zatvaranje turnira i podela nagrada obaviće se 15 minuta nakon završetka poslednjeg kola. 

Prijave učesnika za turnir na telef. predsednika DŠK „OSNOVAC“ Igora Lukića 065/2-419-206 ili na e-mail: dsk.osnovac@gmail.com


#   Medijana gradska opština   šah   šahovski turnir   DŠK Osnovac   Ćele Kula OŠ   Osnovac na potezu     đaci   27. mart
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima