Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

II kadetski trofej Pantelej: "Osnovac na potezu 1"

rssBookmark and Share

24.09.2015. Južna Srbija Info

Dečiji šahovski klub „OSNOVAC“ u saradnji sa osnovnom školom „Ćele kula“, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Pantelej, organizuje prvi turnir iz serijala „II KADETSKI TROFEJ PANTELEJ – OSNOVAC NA POTEZU“, u subotu 26. septembra 2015. godine, u prostorijama škole, sa početkom u 11 sati.

II kadetski trofej Pantelej: "Osnovac na potezu 1"

Turnir se igra po Švajcarskom sistemu (kompjutersko parovanje, holandska varijanta), u 7 kola, sa tempom igre od 15 minuta po igraču, po Pravilima igre FIDE i dodatku za ubrzani šah.

Pravo učešća na turniru imaju predškolci i učenici osnovnih škola. Učesnici će biti podeljeni u dve grupe, mlađu i stariju. Mlađu grupu čine devojčice i dečaci do IV razreda, a stariju grupu devojčice i dečaci od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Pobednici grupa, najuspešniji dečak i devojčica, dobijaju pehare (ukupno 4), a tri najboljeplasirana učesnika u svim razredima osvajaju medalje. Tri najuspešnija takmičara (dečak ili devojčica) predškolskog uzrasta, kao i tri najuspešnija takmičara iz škole domaćina, dobijaju medalje. Biće nagrađena i tri najuspešnija člana DŠK „OSNOVAC“ ili polaznika škole šaha „OSNOVAC“, koji sakupe najviše bodova i to: 1. mesto pehar i medalja, 2. mesto medalja, 3. mesto medalja.

Uslov za dobijanje bilo koje nagrade je da učesnik odigra svih 7 kola i da osvoji najmanje pola poena. Učesnici koji ne ispunjavaju ovaj uslov, ne mogu da konkurišu za nagrade.

Upisnina za turnir iznosi 250,00 dinara i plaća se na licu mesta, pre početka takmičenja. Učenici škole domaćina su oslobođeni plaćanja upisnine. Svi učesnici su dužni da obezbede šahovsku garnituru i ispravan šahovski časovnik.

Prijavljivanje učesnika je najkasnije do petka, 25. septembra 2015. godine, do 20:00 sati. Učesnici koji se prijave nakon tog vremena, kao i na dan turnira, plaćaju duplu upisninu i mogu igrati tek od drugog kola, a organizator će se striktno pridržavati ovog pravila.  Dolazak učesnika i potvrda prijave za turnir je u subotu, 26. septembra, u vremenu od 10:00 do 10:30 sati. Otvaranje turnira je predviđeno u 11:00 sati, nakon čega kreće prvo kolo. Svečano zatvaranje turnira i podela nagrada obaviće se 15 minuta nakon završetka poslednjeg kola.

DŠK „OSNOVAC“, pod pokroviteljstvom GO Pantelej, organizuje i školu šaha „OSNOVAC NA POTEZU“ – namenjenu učenicima osnovnih škola, kao i deci predškolskog uzrasta. Školu šaha vodi Igor Lukić, predsednik Šahovskog saveza Nišavskog okruga i Dečijeg šahovskog kluba „OSNOVAC“. Nastava se odvija u Šahovskom domu, ul. Vojvode Tankosića 9a. Časovi se održavaju u malim grupama, 2 puta nedeljno, po sat vremena. 

Prijave učesnika za turnir, kao i sve ostale informacije u vezi škole šaha, na telef. predsednika DŠK „OSNOVAC“ Igora Lukića 065/2-419-206 ili na e-mail: dsk.osnovac@gmail.com

 

Komentara: 0


#   šah   turnir   GO Pantelej   šahovski turnir   Igor Lukić   DŠK Osnovac   Ćele Kula OŠ   Osnovac na potezu
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima