Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јединствен догађај у Нишу: Све је спремно за седмо такмичење у бацању бумеранга

rssBookmark and Share

Ниш 16.05.2018. Јужна Србија Инфо

Прва техничка школа „Милутин Миланковић“ уз подршку Амбасаде Аустралије и ТШ „Прота Стеван Димитријевић“ из Алексинца, већ седму годину заредом организује такмичење у бацању бумеранга „Бум фест 7“.

Јединствен догађај у Нишу: Све је спремно за седмо такмичење у бацању бумеранга

Тридесет најбољих бацача бумеранга, који су прошли тешке квалификације надметаће се у уторак, 22. маја. 2018. за титулу седмог најбољег бацача бумеранга на Балкану. На квалификацијама је учествовало стотинак студената, ђака и младих људи, а они најбољи су се пласирали у велико финале. 

„Циљ фестивала већ седму годину јесте активна промоција спортског духа и Аустралије, као далеке и неистражене земље. Драго нам је да је наша мала и скромна манифестација постала велики догађај, на који све нишлије могу да буду поносне. Сваке године се трудимо да нешто променимо тако да вас и ове године очекује доста изненађења. БУМФест отвара нашу недељу Милутина Миланковића, у склопу које ћемо имати бројна дешавања, а све у циљу обележавања дана наше школе“, изјавила је Славица Јукић, директорка ПТШ „Милутин Миланковић“. 

И ове године се додељује званична награда феста за неговање и афирмацију спорта и спортског духа у Србији. Први лауреат ове награде је била Њ.Е. Џулија Патриша Фини, Амбасадорка Аустралије у Републици Србији, док је овогодишњи лауреат млади кик – боксер и координатор Канцеларије за младе Стеван Живковић.

Млади кик-боксер овогодишњи добитник Награде феста за неговање и афирмацију спорта!

„Прошле године смо увели награду феста, која се додељује особама за неговање и афирмацију спорта и спортског духа у Србији. Овогодишњи комитет за доделу награде који су чинили професори физичког васпитања, директорка школе и Амбасадорка Аустралије, као прошлогодишњи добитник награде донео је једногласну одлуку да овогодишњи лауреат буде Стеван Живковић, млади кик боксер“ – изјавио је Јован Милић, идејни творац и утемељивач награде, он додаје да је за награду било троје финалиста: „Стигло је доста пријава, међутим поред Стевана у ужи избор су ушли и Новак Радуловић, такође кик – боксер и Сташа Гејо, наша пењачица. Међутим, све у жирију је дирнула Стеванова тешка животна прича и сматрамо да је Стеван прави пример за младе, да и када дођу најтежи дани у животу, то није крај, већ је важна животна борба“ – закључује Јован.

Свечано отварање заказано је за 11.10х на платоу испред логора „Црвени Крст“ у Нишу. На отварању се очекује наступ дечијег хора „Чаролија“, али и пар познатих младих солиста. Химну Србије ће извести Тодор Китановић, млада звездица, док ће Аустралијску химну извести Сара Јоргачијевић. Фестивал најављују и две промо активности, а то су: Боом Фест караван, који се одржава у центру Ниша 17. и 21. маја, док ће ове године караван посетити и Парк Светог Саве и то 18.5.2018. Такође, у петак 18. маја у свечаној Сали Прве техничке школе „Милутин Миланковић“ биће пуштен и Аустралијски филм.
 „На сам дан фестивала можемо да најавимо веома занимљив садржај. Леонтинин дечији хор „Чаролија“ са преко 30 учесника ће извести прави мини концерт, а након хора очекујемо и наступ познатих нишких солиста. Такође и ове године нас очекује емисија „Зелена соба“, где ће наши ученици разговарати са учесницима такмичења. На платоу испред логора биће представљена и изложба „Милутин Миланковић“, која се одржава у склопу обележавања Дана Милутина Миланковића“ – поручује директорка школе Славица Јукић.
Фестивал „БУМФест“ у склопу кога се организује финале такмичења у бацању бумеранга, јединствено на Балкану одржава се у уторак, 22. маја. 2018. од 11.00 часова на платоу испред логора „Црвени Крст“ (Београдска 22, 18000 Ниш). Овогодишњи слоган феста је „доживи младост“.

Организатори позивају нишлије и све оне који се нађу у Нишу да посете ову манифестацију, улаз је слободан.

„Позивамо све наше суграђане да дођу. Догађај обично буде занимљив родитељима са децом, али имамо и случајева где се добро забаве и наши старији суграђани. Улаз је бесплатан и било би нам драго да што више нишлија посети овогодишњи бумфест“ – закључује директорка школе.

Фестивал организују ученици и професори Прве техничке школе „Милутин Миланковић“ уз подршку Амбасаде Аустралије, Градске општине „Црвени Крст“, Нимусица, Yумиса, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Града Ниша, ТШ „Прота Стеван Димитријевић“ из Алексинца и других спонзора. Фестивал ће свечано отворити Глен Морисон, Заменик Амбасадорке Аустралије, који ове године у Ниш доводи целу своју породицу

Коментара: 0


#   Ниш   Јован Милић   парк Светог Саве   бумеранг   Сташа Гејо   кик бокс   Аустрија   Славица Јукић   1. мај   БУМ фест   Стеван Живковић   прота Стеван Димитријевић   Прота Стеван Димитријевић ТШ   градске општине   Амбасада Аустралије   Милутин Миланковић   ПТШ Милутин Миланковић   Глен Морисон   Новак Радуловић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима