Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jedinstven događaj u Nišu: Sve je spremno za sedmo takmičenje u bacanju bumeranga

rssBookmark and Share

Niš 16.05.2018. Južna Srbija Info

Prva tehnička škola „Milutin Milanković“ uz podršku Ambasade Australije i TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca, već sedmu godinu zaredom organizuje takmičenje u bacanju bumeranga „Bum fest 7“.

Jedinstven događaj u Nišu: Sve je spremno za sedmo takmičenje u bacanju bumeranga

Trideset najboljih bacača bumeranga, koji su prošli teške kvalifikacije nadmetaće se u utorak, 22. maja. 2018. za titulu sedmog najboljeg bacača bumeranga na Balkanu. Na kvalifikacijama je učestvovalo stotinak studenata, đaka i mladih ljudi, a oni najbolji su se plasirali u veliko finale. 

„Cilj festivala već sedmu godinu jeste aktivna promocija sportskog duha i Australije, kao daleke i neistražene zemlje. Drago nam je da je naša mala i skromna manifestacija postala veliki događaj, na koji sve nišlije mogu da budu ponosne. Svake godine se trudimo da nešto promenimo tako da vas i ove godine očekuje dosta iznenađenja. BUMFest otvara našu nedelju Milutina Milankovića, u sklopu koje ćemo imati brojna dešavanja, a sve u cilju obeležavanja dana naše škole“, izjavila je Slavica Jukić, direktorka PTŠ „Milutin Milanković“. 

I ove godine se dodeljuje zvanična nagrada festa za negovanje i afirmaciju sporta i sportskog duha u Srbiji. Prvi laureat ove nagrade je bila Nj.E. Džulija Patriša Fini, Ambasadorka Australije u Republici Srbiji, dok je ovogodišnji laureat mladi kik – bokser i koordinator Kancelarije za mlade Stevan Živković.

Mladi kik-bokser ovogodišnji dobitnik Nagrade festa za negovanje i afirmaciju sporta!

„Prošle godine smo uveli nagradu festa, koja se dodeljuje osobama za negovanje i afirmaciju sporta i sportskog duha u Srbiji. Ovogodišnji komitet za dodelu nagrade koji su činili profesori fizičkog vaspitanja, direktorka škole i Ambasadorka Australije, kao prošlogodišnji dobitnik nagrade doneo je jednoglasnu odluku da ovogodišnji laureat bude Stevan Živković, mladi kik bokser“ – izjavio je Jovan Milić, idejni tvorac i utemeljivač nagrade, on dodaje da je za nagradu bilo troje finalista: „Stiglo je dosta prijava, međutim pored Stevana u uži izbor su ušli i Novak Radulović, takođe kik – bokser i Staša Gejo, naša penjačica. Međutim, sve u žiriju je dirnula Stevanova teška životna priča i smatramo da je Stevan pravi primer za mlade, da i kada dođu najteži dani u životu, to nije kraj, već je važna životna borba“ – zaključuje Jovan.

Svečano otvaranje zakazano je za 11.10h na platou ispred logora „Crveni Krst“ u Nišu. Na otvaranju se očekuje nastup dečijeg hora „Čarolija“, ali i par poznatih mladih solista. Himnu Srbije će izvesti Todor Kitanović, mlada zvezdica, dok će Australijsku himnu izvesti Sara Jorgačijević. Festival najavljuju i dve promo aktivnosti, a to su: Boom Fest karavan, koji se održava u centru Niša 17. i 21. maja, dok će ove godine karavan posetiti i Park Svetog Save i to 18.5.2018. Takođe, u petak 18. maja u svečanoj Sali Prve tehničke škole „Milutin Milanković“ biće pušten i Australijski film.
 „Na sam dan festivala možemo da najavimo veoma zanimljiv sadržaj. Leontinin dečiji hor „Čarolija“ sa preko 30 učesnika će izvesti pravi mini koncert, a nakon hora očekujemo i nastup poznatih niških solista. Takođe i ove godine nas očekuje emisija „Zelena soba“, gde će naši učenici razgovarati sa učesnicima takmičenja. Na platou ispred logora biće predstavljena i izložba „Milutin Milanković“, koja se održava u sklopu obeležavanja Dana Milutina Milankovića“ – poručuje direktorka škole Slavica Jukić.
Festival „BUMFest“ u sklopu koga se organizuje finale takmičenja u bacanju bumeranga, jedinstveno na Balkanu održava se u utorak, 22. maja. 2018. od 11.00 časova na platou ispred logora „Crveni Krst“ (Beogradska 22, 18000 Niš). Ovogodišnji slogan festa je „doživi mladost“.

Organizatori pozivaju nišlije i sve one koji se nađu u Nišu da posete ovu manifestaciju, ulaz je slobodan.

„Pozivamo sve naše sugrađane da dođu. Događaj obično bude zanimljiv roditeljima sa decom, ali imamo i slučajeva gde se dobro zabave i naši stariji sugrađani. Ulaz je besplatan i bilo bi nam drago da što više nišlija poseti ovogodišnji bumfest“ – zaključuje direktorka škole.

Festival organizuju učenici i profesori Prve tehničke škole „Milutin Milanković“ uz podršku Ambasade Australije, Gradske opštine „Crveni Krst“, Nimusica, Yumisa, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Niša, TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca i drugih sponzora. Festival će svečano otvoriti Glen Morison, Zamenik Ambasadorke Australije, koji ove godine u Niš dovodi celu svoju porodicu


#   Niš   Jovan Milić   park Svetog Save   bumerang   Staša Gejo   kik boks   Austrija   Slavica Jukić   1. maj   BUM fest   Stevan Živković   prota Stevan Dimitrijević   Prota Stevan Dimitrijević TŠ   gradske opštine   Ambasada Australije   Milutin Milanković   PTŠ Milutin Milanković   Glen Morison   Novak Radulović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima