Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још једна победа: Раднички - Динамо 2:1

rssBookmark and Share

Ниш 24.03.2019. ФК Раднички

Фудбалери Радничког и Динама из Врања искористили су репрезентативну паузу да одиграју нову пријатељску проверу. Тренер Радничког Ненад Лалатовић прилику је дао играчима са мањом минутажом док је Динамо играо у пуном саставу. Раднички је славио са 2:1, голове за Нишлије постигао је Никола Чумић, а за Динамо се у стрелце уписао Марко Ђуришић

Фото: ФК Раднички
Фото: ФК Раднички

Током првих 15. минута и почетног испитивања снага није било много узбуђења. Неколико непосредни шанси у том периоду, а након шансе у 21. минуту Динамо је повео. Слободан ударац за Врањанце извео је Марко Ђуришић, лопта је ушла у доњи леви угао гола Милорада Којића. 

У наставку меча иницијативу је преузео Раднички, виђено је неколико удараца, прво је Петар Петровић распалио по лопти, а потом и Слађан Никодијевић у 41. оба пута није било опасности по гол гостију. Више у жељи да испуца лопту и спречи контру Радничког Милош Ожеговић је шутирао са пола терена, али је погодио пречку. На полувремену 0:1. 

У другом полувремену доста ангажованије заиграли су домаћи фудбалери. Ушли су у игру Петар Крстић и Филип Станковић, а изашли Слађан Никодијевић и Марко Петровић. У 11. минуту наставка Шутирао је Александар Костић, а његов ударац искоса, завршио је изнад пречке. Играо се 62. минут Радничком је припретио Сурака, а ударац нападача гостију прошао је изнад пречке. Три минута касније, шутирао је Никола Чумић, одлично реаговао Перић, а на одбијену лопту налетео је Риота Нома, док је голман гостију још једном био на висини задатка.

У три минута Чумић је решио питање победника. Изједначио је у 79. минуту пресингом је омео последњег играча одбране гостију, а он слабом повратном лоптом омогућио Чумићу да изједначи. Три минута касније Станковић је извео прекид, послао лопту на бок, Костићу, који је ушао у простор и центаршутом по земљи пронашао Чумића који је рутински акцију привео крају и донео победу домаћем саставу. 


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Марко Ђуришић   Динамо ФК Врање   Петар Петровић   Ненад Лалатовић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима