Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

КБС: 16 медаља са државног првенства

rssBookmark and Share

Београд 08.04.2015. КБС Наисус

Са Техничког првенства Србије четворочлана екипа КБС Наисус-а вратила се са 16 одличја - 10 златних, 5 сребрних и 1 бронзаним.

Фото КБС Наисус
Фото КБС Наисус

Освојене медаље са државног првенства, Београд, 04.април 2015.год.

У спортској хали Вождовац (Бањица) у срцу Београда одржано је државно првенство у техничким дисциплинама.

Поред стандардних форми и форми слободног стила, од ове године у оквиру пилот пројекта Судијске комисије за техничке дисциплине, укључене су и следеће: висина (циљ је да се техником twio chagi удари мета, која се сваким кругом налази на већој висини), брзина (у осређеном временском периоду, који зависи од старосне категорије, потребно је начити што већи број техника на електронском оклопу, који то региструје), самоодбрана (приказ техника теквондоа у практичној примени) и кик (приказ одређене комбинације техника на фокусерима).
 
На Техничког првенству Србије појавила се и екипа КБС Наисус-а у саставу: Александра Аћимовић, Петар Алексић, Урош Митровић и Ана Николић; предвођени Небојшом Анђелковић, који је притом на такмичењу постављен за главног судију истог.

Овом приликом освојено је чак 16 медаља - 10 златних, 5 сребрних и 1 бронзаним. Освајачи медаља су:
 
- Александра Аћимовић - 3 златне и једна сребрна медаља,
 
- Петар Алексић - 3 златне и две сребрне медаље,
 
- Урош Митровић - једна златна, две сребрне и једна бронзана медаља,
 
- Ана Николић - 3 златне медаље.
 
- Задовољан сам резултатом, иако су неке од освојених медаља могле бити и златне. Међутим, имајући у виду конкуренцију од преко 300 такмичара из целе Србије, ово представља веома велики резултат. Такође се мора нагласити и то да је КБС Наисус заузео и треће место у екипном пласману нових дисциплина, тиме показавши још једном да и југ Србије има талентовану децу. Доказ да и пре него ли успесима покажемо да заиста вредимо, заиста на прави начин презентујемо и Град Ниш, млађани Урош Митровић је у најјачој конкуренцији освојио медаљу. Тиме је оправдао поверење указано од стране града а ја се лично надам да ће градски оци указати и клубу те нам доделити део буџетских средстава. - завршио је Небојша Анђелковић, први човек КБС Наисус-а.
 


#   Београд   Ана Николић   Наисус КБС   златне медаље   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   сребрна медаља   бронзана медаља   Државно првенство   југ Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима