Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Успешан викенд за КБС Наисус

rssBookmark and Share

Ниш 26.05.2015. Јужна Србија Инфо

Такмичари КБС Наисус-а су овог викенда учествовали на два такмичења - Отворено првенство Карловца и Првенство централне Србије, и том приликом освојили 7 златних, и по једну сребрну и бронзану медаљу.

Део екипе и навијача КБС Наисус
Део екипе и навијача КБС Наисус

Након Отвореног првенства Шапца (преко 600 такмичара из 9 земаља и 59 клубова) одржаног 25.априла са кога су се Александра Аћимовић и Урош Митровић вратили са сребрним односно бронзаним одличјем; овог викенда су одржана два такмичења на којима су представници КБС Наисус-а учествовали. 23.маја текуће године одржано је такмичења са завидном традицијом а то је Отворено првенство Карловца, притом окупивши преко 800 такмичара из 12 земаља и чак 84 екипа. 

На истом је учествовала и неколицина такмичара Техничке репрезентације Србије али за своје матичне клубове у циљу прикупљања бодова и припреме за предстојеће Европско првенство. 

Један од њих је и млађани Урош Митровић, који се овог пута окитио по једном сребрном и бронзаном медаљом.

- Иако увек постоји места за боље, задовољан сам резултатом а нарочито што сам доказао и себи и другима да могу и фаворите да добијем, у овом случају Андреја Грујића (ТК Фаворит). Сигуран сам да ће и мом другу Андреји и мени ово бити само подстрек за даљи рад и напредак, што ће се већ на Отвореном првенству Аустрије (Беч - 13. и 14.јун) видети, када ћемо се наћи на татамију. - рекао је такмичар КБС Наисус-а - Урош Митровић.
 
Како би употпунили успех, 6 такмичара КБС Наисус-а је на Првенству централне Србије, одржаном 24.маја у Нишу, освојило чак 7 златних одличја. Почевши од најмлађих то су: Теодора Перић, Немања Петровић, Урош Митровић, Петар Алексић, Ана Николић и Данијела Аћимовић.
 
 - Задовољан сам резултатом који су постигли моји пулени, како у Карловцу тако и у Нишу. Мирослав Брежан (8.ДАН) је првенствено мој пријатељ кога веома ценим и поштујем те и из тог разлога је и КБС Наисус један од учесника, али такође и због веома важних репрезентативних бодова за Уроша. Са друге стране, Ниш је поново био домаћин регионалног првенства на коме смо у А класи техничких дисциплина поновили успех освојивши екипно прво место. Наравно да остаје жал што већи број такмичара нашег клуба није учествовао како у Карловцу тако и у Нишу, али Град Ниш је одбијањем помоћи клубу "везао и нама руке". Надам се да ће се у будућности ситуација променити а градски челници увидети ко и како афирмише спорт и свој град. - завршио је Небојша Анђелковић - први човек КБС Наисус-а и један од тренера Техничке репрезентације Србије.
 


#   Ниш   Ана Николић   такмичење   Наисус КБС   теквондо   златне медаље   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   сребрна медаља   бронзана медаља   прво место   Европско првенство   Отворено првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима