Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

123 одличја за КБС Наисус у 2013. години

rssBookmark and Share

Ниш 29.12.2013. КБС Наисус

На крају доста успешне такмичарске 2013. године, КБС Наисус се може похвалити са укупно 123 освојених одличја (61 златних, 37 сребрних и 25 бронзаних), до којих је дошао упркос изостанку обећане помоћи од стране Града Ниша.

123 одличја за КБС Наисус у 2013. години

Клуб борилачких спортова "Наисус" је сврстану групу спортских организација, чији је годишњи програм уврштен у редовно финансирање од стране Града Ниша. На основу Решења Градоначелника Града Ниша број 745 од 05.март 2013.год. утврђена је висина финансија, која је умањена у односу на тражени износ. Управо из тог разлога на неким од турнира планираних у 2013.години, а у циљу како припрема тако и самог такмичења, нисмо могли да учествујемо у планираном броју. И поред тога Клуб је био активан те учествовао:

1.  Првенство централне Србије - 24.март у Нишу,

2.  Техничко првенство Србије - 31.март у Београду,

3. Отворено првенство Белгије - 06. и 07.април у Генту (Белгија),

4.  Дан Гун Опен - 13.април у Загребу (Хрватска),

5.  Империум Опен - 20.април у Земуну,

6. Првенство Србије за пионире и јуниоре - 28.април у Београду,

7. Европско првенство – од 30.априла до 02.маја у Аликантеу (Шпанија),

(Небојша Анђелковић учествује у функцији Тренера репрезентације Србије)

8. Првенство Србије за кадете и сениоре - 12.мај у Београду,

9.  Трофеј Београда - 19.мај у Београду,

10. Карловац Опен - 25.мај у Карловацу (Хрватска),

11. Позивни турнир „Деца и полиција“ – 08.јуна у Београду,

12.  Отворено првенство Аустрије - 15.јун у Бечу (Аустрија),

13. Балканско првенство – 07. и 08.август у Бару (Црна Гора),

(Небојша Анђелковић учествује у функцији Тренера репрезентације Србије)

14. Отворено првенство Мађарске – 28.септембар у Будимпешти (Мађарска),

15. КУП Србије – 05. и 06.октобар у Београду,

16. КУП Цара Константина – 20.октобар у Нишу,

17. Светско првенство – од 31.октобра до 03.новембра на Балију (Индонезија),

18. Отворено првенство Војводине – 17.новембар у Н.Саду,

19. Отворено првенство Србије – 24.новембар у Београду,

20. Елит Опен – 30.новембар у Инђији,

21. Првенство Града Ниша – 22.децембра у Нишу

22. Првенство Србије до 21 године - 22.децембра у Нишу.

Иако преко потребна средства из буџета нису добијена, то није спречило Клуб да осваја медаље и учетвује како на домаћим тако и на међународним такмичењима, са константном надом да ће ипак помоћ стићи. Попут претходне године, и 2013. година је била успешна, па чак и успешнија од претходне, уколико се сагледа број освојених медаља. Освојено је укупно 123 одличја и то 61 златна, 37 сребрних и 25 бронзаних медаља. Међу освојеним медаљама само је 9 златних и 3 сребрних освојено на домаћим такмичењима, док су 25 златних, 16 сребрних и 8 бронзаних освојене на државним првенствима а остале на међународним такмичењима. И једном се мора нагласити да је Клуб оправдавао поверење које је указано од стране Града Ниша, али то није било довољно за добијање обећане финансијске помоћи од стране Града Ниша.

Од 30.априла до 02.маја у шпанском Аликантеу одржава се Европско техничко првенство на коме Небојша Анђелковић одлази у улози Тренера техничке репрезентације. Као једини репрезентативац из Ниша а сада и део Стручног штаба репрезентације, из Аликантеа се враћа са историјским успехом, где је освојено једно златно и два бронзана одличја а мора се напоменути да је прва химна која је засвирала јесте српска "Боже правде".  Поред турнира на којима репрезентација наступа и постиже успехе, на Балканском шампионату узима прво место у екипном пласману и доказује Стручном штабу репрезентације (у коме је и Небојша) да је спремна за Светско првенство на Балију (Индонезија). И поред велике влажности ваздуха која утиче на саму изведбу такмичара, Национални тим Србије постиже до сада највећи успех уласком у финале и освајањем одличног 7.места.

Такође се мора поменути да су у аустријској престоници на Отвореном првенству Аустрије учествовали Небојша Анђелковић као Интернационални судија и Тренер техничке репрезентације Србије али и Урош Митровић односно Александар Каличанин, наступивши у оквиру Б тима репрезентације !!! Како им је ово дебитантски наступ резултат на Отвореном првенству Аустрије (15.јун) је остао у другом плану али се мора напоменути да су у конкуренцији од 300 такмичара из 20 земаља уздигнуте главе изашли на татами и такмичили се раме уз раме са освајачима светских и европских медаља.          

Поред такмичарских успеха, мора се нагласити још једном успех Небојше Анђелковића као тренера Техничке репрезентације Србије да је омогућио да се по први пут у историји Техничка репрезентација Србије врати са Европског првенства и притом донесе не једну већ три медаље. Такође, својим радом и залагањем, као и претходним успесима, Урош Митровић и Александар Каличанин бивају уврштени у Б тим Техничке репрезентације, и тиме заједно са Небојшом Анђелковићем постају једини актуелни теквондо репрезентативци из Ниша. И из тог разлога на крају школске 2012./2013.год. управо члан нашег клуба - Урош Митровић, проглашен је за Ђака генерације ОШ „Учитељ Таса“. На иницијативу првог човека КБС "Наисус"-а, по први пут у историји теквондоа се организује тренинг Националног тима у Нишу, са обећањем да неће бити и последњи. Међуклупска сарадња КБС "Наисус"-а и ТК "Империум"-а изродила је викенд семинар одржан у Нишу 22. и 23.јуна, где су своја искуства и знања преносили тренери истих. Југослав Настасић (тренер ТК "Империум"-а) је бивши репрезентативац те поред освајања државних првенстава, освајач је и бронзане медаље на Балканском шампионату одржаном у Турској (09. & 10.јун - Једрене). Семинар је организован под покровитељством Спортског савеза Ниша, као део пројекта у борби против насиља у спорту, али такође похваљен и од стране Одсека за спорт Града Ниша, који је изашао у сусрет омогућивши салу. Кулминација другог квартала представља договор Спортског савеза Ниша и КБС "Наисус"-а да наш Клуб буде један од учесника пројекта "Спорт за све" те у летњем периоду организује бесплатне тренинге за све оне почетнике који нису у могућности да изврше плаћање месечне чланарине услед лоше материјалне ситуације. Медијску пропаганду и рекламирање овог пројекта започео је управо Небојша Анђелковић, гостујући 05.јула у емисији Play offна регионалној телевизији Belle Amie.

И преко лета смо имали активности те 17. и 18.јула угостили смо хапкидо мајстора Александра Ђоровића, који је том приликом демонстрирао како елементарне технике, тако и оне које се користе у милитаристичком приступу. Објашњавајући психологију размишљања и могуће опасности у самоодбрани, овај млади апсолвент Академије унутрашњих послова је још мало приближио ову вештину нашим члановима. Од 05. до 09.августа велики пријатељ клуба и некадашњи репрезентативац Грчке – Ioannis Zarkadas, учинио нам је ту част и задовољство да тих пар дана нам прикаже неке новине у извођењу најчешћих такмичарсих техника. Као неко ко има великог искуства на татамију али и чињеница да је на нишком Факултету спорта и физичког васпитања уписао магистратуру, говори о квалитету самог тренирања и подучавања од стране истог. Такође смо од 18. до 22.новембра угостили Александра и Алесију Пејчић, који су нам приказали неке нове начине кондиционе припреме. Иако су универзална вежбања, овом приликом су прилагођена карактеристикама теквондоа и борилачких спортова те приказана уз додатна објашњења о налину њиховог извођења.

Свим претходно наведеним чињеницама показали смо још једном да је наш Клуб достојан финансирања иако у 2013.год. нити једна донација и/или финансијска помоћ није добијена, како од Града Ниша тако ни од било које општине. Активностима које су побројане указано је да је Клуб један од малобројних (а веома често и једини) теквондо представник Града Ниша, како на домаћим тако и на иностраним турнирима. Спровођење планираних акција није у потпуности изведено, управо услед недобијања обећене финансијске помоћи али услед велике жеље, како чланова Клуба тако и људи који га воде, као и ентузијазма, успели смо да будемо превазиђемо прошлогодишњи успех (освојене су 123 одличја а прошле године 102) и да будемо најактивнији теквондо клуб (збир свих активности свих теквондо клубова једнак је активношћу нашег). Управо из тог разлога и горе наведених успеха, молимо Вас да нам у будуће омогућите спровођење планираних акција, како би по ко зна који пут (али са много већим бројем учесника) и на још бољи начин представљали Град Ниш и његове Општине.

У нади да ће 2014.год. бити још успешнија и благороднија за све нас, КБС Наисус од срца жели Срећну Нову Годину и Божић те све предстојеће празнике првенствено својим члановима и пријатељима, али и свим осталим добрим људима. Нека се жеље што на души нам снивају обистине за добробит и благостање свих нас.

 


#   Ниш   Наисус КБС   Црна Гора   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   прво место   Европско првенство   светско првенство   Балканско првенство   Куп Србије   Првенство Србије   Отворено првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима