Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Стипендије за најбоље спотристе

rssBookmark and Share

Ниш 21.07.2018. Јужна Србија Инфо

У Градској кући јуче су свечано уручени Уговори о стипендијама за 51. талентованог спортисту.

Ниш: Стипендије за најбоље спотристе

Уговоре су, најуспешнијим младим спортистима Ниша, уручили су Градоначелник Дарко Булатовић, градски већник за спорт и омладину Бранислав Качар и потпредседница Комисије за оцену програма у области спорта Виолета Ђорђевић.

Стипендије у износту од 6 500 динара месечно, како је наглашено, представљају начин подстицаја и стимулисања рада  и развоја талентованих спортиста у циљу постизања натпросечних резултата у овој области, и прописан је Одлуком о остваривању потреба и интереса грађана у области спорта. 

Ове године су укупно 23 спортске организације поднеле пријаве за  62  кандидата за остваривање овог права, а Комисија је оценила да 51 кандидат испуњава услове за стипендију.

С обзиром на веома захтевне услове за остваривање права на стипендију, као што су, нпр. да је кандидат категорисани спортиста, а некатегорисан да је репрезентативац у својој категорији, са наступом за националну селекцију, или да је на званичним првенствима или куповима Републике Србије у конкуренцији минимум 6 такмичара у појединачном пласману или у конкуренцији 12 екипа у екипном пласману или на међународним такмичењима (Медитеранске игре, Балканско првенство, Светско првенство, Светски куп, Европско првенство или Европски куп), освојио једно од прва три места у првој категорији спортова, једно од прва два места у другој категорији спортова, или прво место у трећој или четвртој категорији спортова по категоризацији Спортског савеза Србије, уколико се ради о спортисти који се бави појединачним спортом и да је узраста од 15 до 20 година, веома смо поносни да преко 50 кандидата испуњава ове услове. 

За ове намене, Буџетом Града Ниша за 2018. годину предвиђен је износ од 4 милиона динара. 


#   Ниш   стипендије   светски куп   Дарко Булатовић   спортисти   Градски већник   прво место   Европско првенство   светско првенство   Балканско првенство   спортске организације   Бранислав Качар
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима