Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Stipendije za najbolje spotriste

rssBookmark and Share

Niš 21.07.2018. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući juče su svečano uručeni Ugovori o stipendijama za 51. talentovanog sportistu.

Niš: Stipendije za najbolje spotriste

Ugovore su, najuspešnijim mladim sportistima Niša, uručili su Gradonačelnik Darko Bulatović, gradski većnik za sport i omladinu Branislav Kačar i potpredsednica Komisije za ocenu programa u oblasti sporta Violeta Đorđević.

Stipendije u iznostu od 6 500 dinara mesečno, kako je naglašeno, predstavljaju način podsticaja i stimulisanja rada  i razvoja talentovanih sportista u cilju postizanja natprosečnih rezultata u ovoj oblasti, i propisan je Odlukom o ostvarivanju potreba i interesa građana u oblasti sporta. 

Ove godine su ukupno 23 sportske organizacije podnele prijave za  62  kandidata za ostvarivanje ovog prava, a Komisija je ocenila da 51 kandidat ispunjava uslove za stipendiju.

S obzirom na veoma zahtevne uslove za ostvarivanje prava na stipendiju, kao što su, npr. da je kandidat kategorisani sportista, a nekategorisan da je reprezentativac u svojoj kategoriji, sa nastupom za nacionalnu selekciju, ili da je na zvaničnim prvenstvima ili kupovima Republike Srbije u konkurenciji minimum 6 takmičara u pojedinačnom plasmanu ili u konkurenciji 12 ekipa u ekipnom plasmanu ili na međunarodnim takmičenjima (Mediteranske igre, Balkansko prvenstvo, Svetsko prvenstvo, Svetski kup, Evropsko prvenstvo ili Evropski kup), osvojio jedno od prva tri mesta u prvoj kategoriji sportova, jedno od prva dva mesta u drugoj kategoriji sportova, ili prvo mesto u trećoj ili četvrtoj kategoriji sportova po kategorizaciji Sportskog saveza Srbije, ukoliko se radi o sportisti koji se bavi pojedinačnim sportom i da je uzrasta od 15 do 20 godina, veoma smo ponosni da preko 50 kandidata ispunjava ove uslove. 

Za ove namene, Budžetom Grada Niša za 2018. godinu predviđen je iznos od 4 miliona dinara. 


#   Niš   stipendije   svetski kup   Darko Bulatović   sportisti   Gradski većnik   prvo mesto   Evropsko prvenstvo   svetsko prvenstvo   Balkansko prvenstvo   sportske organizacije   Branislav Kačar
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima