Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uspešan vikend za KBS Naisus

rssBookmark and Share

Niš 26.05.2015. Južna Srbija Info

Takmičari KBS Naisus-a su ovog vikenda učestvovali na dva takmičenja - Otvoreno prvenstvo Karlovca i Prvenstvo centralne Srbije, i tom prilikom osvojili 7 zlatnih, i po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

Deo ekipe i navijača KBS Naisus
Deo ekipe i navijača KBS Naisus

Nakon Otvorenog prvenstva Šapca (preko 600 takmičara iz 9 zemalja i 59 klubova) održanog 25.aprila sa koga su se Aleksandra Aćimović i Uroš Mitrović vratili sa srebrnim odnosno bronzanim odličjem; ovog vikenda su održana dva takmičenja na kojima su predstavnici KBS Naisus-a učestvovali. 23.maja tekuće godine održano je takmičenja sa zavidnom tradicijom a to je Otvoreno prvenstvo Karlovca, pritom okupivši preko 800 takmičara iz 12 zemalja i čak 84 ekipa. 

Na istom je učestvovala i nekolicina takmičara Tehničke reprezentacije Srbije ali za svoje matične klubove u cilju prikupljanja bodova i pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo. 

Jedan od njih je i mlađani Uroš Mitrović, koji se ovog puta okitio po jednom srebrnom i bronzanom medaljom.

- Iako uvek postoji mesta za bolje, zadovoljan sam rezultatom a naročito što sam dokazao i sebi i drugima da mogu i favorite da dobijem, u ovom slučaju Andreja Grujića (TK Favorit). Siguran sam da će i mom drugu Andreji i meni ovo biti samo podstrek za dalji rad i napredak, što će se već na Otvorenom prvenstvu Austrije (Beč - 13. i 14.jun) videti, kada ćemo se naći na tatamiju. - rekao je takmičar KBS Naisus-a - Uroš Mitrović.
 
Kako bi upotpunili uspeh, 6 takmičara KBS Naisus-a je na Prvenstvu centralne Srbije, održanom 24.maja u Nišu, osvojilo čak 7 zlatnih odličja. Počevši od najmlađih to su: Teodora Perić, Nemanja Petrović, Uroš Mitrović, Petar Aleksić, Ana Nikolić i Danijela Aćimović.
 
 - Zadovoljan sam rezultatom koji su postigli moji puleni, kako u Karlovcu tako i u Nišu. Miroslav Brežan (8.DAN) je prvenstveno moj prijatelj koga veoma cenim i poštujem te i iz tog razloga je i KBS Naisus jedan od učesnika, ali takođe i zbog veoma važnih reprezentativnih bodova za Uroša. Sa druge strane, Niš je ponovo bio domaćin regionalnog prvenstva na kome smo u A klasi tehničkih disciplina ponovili uspeh osvojivši ekipno prvo mesto. Naravno da ostaje žal što veći broj takmičara našeg kluba nije učestvovao kako u Karlovcu tako i u Nišu, ali Grad Niš je odbijanjem pomoći klubu "vezao i nama ruke". Nadam se da će se u budućnosti situacija promeniti a gradski čelnici uvideti ko i kako afirmiše sport i svoj grad. - završio je Nebojša Anđelković - prvi čovek KBS Naisus-a i jedan od trenera Tehničke reprezentacije Srbije.
 


#   Niš   Ana Nikolić   takmičenje   Naisus KBS   tekvondo   zlatne medalje   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   srebrna medalja   bronzana medalja   prvo mesto   Evropsko prvenstvo   Otvoreno prvenstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima