Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Борба за "Жућкову левицу" поново у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 27.12.2021. Јужна Србија Инфо

"Куп Радивој Кораћ ће се у 2022. години играти у Нишу, а ову одлука је донео Управни одбор Кошаркашког савеза Србије", каже градоначелница Ниша Драгана Сотировски

Борба за  "Жућкову левицу" поново у Нишу

*Сотировски каже да ће у исто време бити одржан и Куп за пионире и због тога ће Град већ после празника приступити уређењу сале у ОШ "Душко Радовић" где ће се ово такмичење одржати

Куп Радивоје Кораћ ће се и у 2022. години играти у Нишу. Та одлука донета је у „Кући кошарке“ где је одржана на 23. седници Управног одбора Кошаркашког савеза Србије, каже градоначелница Ниша Драгана Сотировски. После једне године паузе због пандемије вируса корона, када је организација додељена Новом Саду, Град Ниш ће по 12. пут од 2003. године бити домаћин најбољим клубовима у земљи током четири дана најбоље кошарке.Куп Радивоја Кораћа одржаће се 2022.године од 17. до 20.фебруара.

"Биће то један од најважнијих Купова будући да ће тимови попут Партизана и Звезде доћи у најачем саставу и надам се да ћемо, као и до сада а то ће бити 17 пут, бити добри домаћини, а да ће нам у томе помоћи и Кошаркашки савез Србије  а свакако је нишка публика, публика коју прижељкују сви спортисти. Истовремено се надам да ће Куп, што је очекивање многих, протећи у најбољем реду", казала је Сотировски.

Додала је да је задовољна што се Куп Радивоје Кораћ поново враћа у Ниш  јер је Ниш постао препознатљив по овом такмичењу.Из тог разлога ће Град Ниш предложити Кошаркашком савезу Србије да се потпише дуготрајнији уговор о одржавању Купа у Нишу како не би сваке године аплицирали за њега и страховали да ли ће  "Жућкова левица" остати у Нишу.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је казала да ће у исто време бити одржан и Куп за пионире и због тога ће Град већ после празника приступити уређењу сале  у ОШ "Душко Радовић" где ће се ово такмичење одржати.

"Одмах после празника се припремамо и за првенство за  јуниоре у кошарци које ће, такође, бити одржано у Нишу на  пролеће 2023.године а у међувремену ћемо аплицирати и за Куп у женској кошарци  који ће се одржати наредне године", додала је градоначелница Ниша.

Град Ниш је у буџету за 2022.годину предвидео 50 милиона динара за спортску инфраструктуру.

 


#   Ниш   кошарка   Драгана Сотировски   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   Душко Радовић
#GradonacelnicaN @KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима