Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потписан уговор: Ниш ове и наредне године домаћин Купа Радивој Кораћ

rssBookmark and Share

Ниш 01.02.2023. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић потписали су у Градској кући уговор о организацији финалног турнира Купа Радивој Кораћ за 2023. и 2024. годину.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Завршница националног Куп такмичења биће организована у хали Чаир од 15. до 18. фебруара.

Ово је посебна година не само зато што је наш град 18. пут домаћин такмичења, већ и због чињенице да ћемо угостити најбоље клубове и играче у години и којој обележавамо век кошарке у Србији, рекла је приликом потписивања уговора градоначелница, истакавши да Куп Радивоја Кораћа обележава два значајна јубилеја – 20 година купа са овим називом и 10 година како се Жућкова левица додељује победничкој екипи.

Сотировски је изразила задовољство партнерством са КСС у организацији догађаја и истакла да очекује велики број посетилаца током сва 4 турнирска дана.
Верујем да ћемо бити добар партнер Савезу, као и до сада, а да ће домаћи играчи током наступа у Купу имати уједно и прилику да се наметну селектору будући да нас ускоро очекује и наставак квалификација за СП у кошарци, поручила је градоначелница.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић рекао да град Ниш заслужује организацују националног куп такмичења будући да је увек најажурнији у пријави, а показао се и као најбољи домаћин и да је град кошарке. Даниловић је апеловао на све учеснике – и на навијаче и играче да буду фер и коректни током празника кошарке. Он је захвалио градоначелници и свим кошаркашким радницима и најавио да ће ове године бити организован и мини куп, где ће снаге одмерити млади играчи.

Како је најављено, карте за Куп Радивој Кораћ биће од петка у продаји.


#   Ниш   кошарка   Драгана Сотировски   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   Предраг Даниловић
#GradonacelnicaN @KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима