Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куп Радивој Кораћ: Црвена звезда импресивно до полуфинала

rssBookmark and Share

Ниш 13.02.2020. Спорт клуб, РТС, Јужна Србија Инфо

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Радничког из Београда са 107:67 у оквиру четвртфинала Купа Радивој Кораћ у Нишу.

Star Sport
Star Sport

Изабраници Драгана Шакоте нису најбоље ушли у утакмицу, чак је клуб са Црвеног крста неко време током првог периода имао двоцифрену предност.

Меч нису обележиле превише запажене и јаке одбране, па се очекивало да ће Звезда, уколико направи период од неколико минута добре игре у оба правца, моћи да сустигне разлику и пређе у вођство.

Црвено-бели‘ су на крају прве четвртине имали три поена заостатка, а није им много времена било потребно да преузму контролу над утакмицом после паузе. Шампион Србије је константно повећавао предност, а Раднички је последње трзаје показао у трећем периоду, када је пришао на 20 поена разлике. Међутим, од тада је Звезда успела додатно да се одвоји и мирно приведе утакмицу крају.

Најбољи у тријумфу Звезде био је Кевин Пантер са 23 поена, Владимир Штимац је додао 16, уз осам скокова, а Дејан Давидовац 13 поена. Двоцифрени учинак имали су Били Берон и Џејмс Гист, који су утакмицу завршили са по 11 поена.

На другој страни истакао се Жарко Ваљаревић са 16 поена и Слобан Дунђерски са 14 поена и 11 асистенција.

Звезда ће се у полуфиналу Купа састати са победником сусрета између Мега Бемакса и Слободе.


#   Ниш   кошарка   Куп Радивој Кораћ   Црвена Звезда КК   Раднички Београд КК
@kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима