Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куп Радивој Кораћ 2019: ФМП - Свети Ђорђе 112:58

rssBookmark and Share

Ниш 14.02.2019.

У Ншу почиње овогодишње издање купа Радивоја Кораћа.

Куп Радивој Кораћ 2019: ФМП - Свети Ђорђе 112:58

Куп Радивоја Кораћа се већ традиционално одржава у Нишу, дужи низ година.

Овогодишње издање купа отвара сусрет између кошаркаша ФМП из Железника из КК Свети Ђорђе из Житишта.

Наш портал ће извештавати о догађајима на терену из минута у минут.

Улога фаворита сигурно припада искусној екипи из Железника, међутим кошаркаши из Житишта су храбро ушли у меч, тако да су имали резултатски егал након пет минута игре (11:11). Такав однос снага остао је до краја прве четвртине (23:23), мада су играчи Светог Ђорђа имали зицер за вођство након првих десет минута.

Међутим, друга четвртина је почела у знаку ФМП-а, док Житишчани нису успевали да нађуу пут до коша у првих пет минута овог периода (40:25). Банаћани се нису предавали, иако их шут није хтео, били су борбени до краја 2. четвртине коју је ФМП добио. Шут уз звук сирене показао је надмоћ екипе из Железника (31:11), Ребец три поена за 54:34.

ФМП је повећао предност за још десет поена, за непуних три минута игре, па су Банаћани тражили тајм-аут, јер мникако нису успевали да парирају високим играчима екипе из Железника. Први кош у другом полувремену постигли су након  5 минута игре (70:37). Међутим, расположени шутери Ђорђевић и Ребец су стално повећавали предност ФМП-а. На 1.42 до краја ове четвртине ФМП је имао дупло више поена од Светог Ђорђа (80:40). На крају овог периода (29:9) 83:43.

Остаје утисак да је оних 23 поена у првој четвртини било све што је екипа из Житишта успела да прикаже против искусних Железничана, који су до 100 поена дошли на 4 минута пре краја (100:53). Имали су Банаћани енергије до краја утакмице, желели су да оставе што бољи утисак, а њихов сваки поен пропраћен је овацијама малобројне публике.

На крају 112:58 победа ФМП, у нимало атрактивној, али симпатичној утакмици.

Треба нагласити да је највише поена постига играч Светог Ђорђа Томић - 22, а пратили су га Ђорђевић (20), Момиров и Ребец (14) из екипе ФМП.

Текст настао у сарадњи портала Јужна Србија Инфо и специјализованог кошаркашког портала TimeOut.


#   Ниш   кошарка   Јужна Србија Инфо   Куп Радивој Кораћ   ФМП КК   Свети Ђорђе   Свети Ђорђе КК
@juznasrbija @BCFMP @KKSvetiDjordje @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима