Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куп Радивој Кораћ 2019: ФМП - Партизан (71:83)

rssBookmark and Share

Ниш 16.02.2019.

Трећи дан Купа Радивој Кораћ у Нишу обележио је наступ српских Аба лигаша, у полуфиналним утакмицама.
Први су на терен истрчали браниоци купа, екипа београдског Партизана, који су славили против увек неугодног ФМП-а из Железника.

Куп Радивој Кораћ 2019: ФМП - Партизан (71:83)

Куп Радивоје Кораћ се већ традиционално одржава у Нишу, дужи низ година. Наш портал ће извештавати о догађајима на терену из минута у минут.

Обе екипе имале су лакши део посла у односу на други полуфинални пар (Црвена Звезда - Мега Бемакс).

Партизан је рутински савладао Нови Пазар, а ФМП упорну екипу Светог Ђорђа, Обе екипе имале су и дан одмора, тако да се очекује утакмица јаког интензитета.

Партизан је почео конкретно, како у нападу тако и у одбрани и веома брзо капитализовао игру резулатом 3:14. ФМП је покушавао брзим нападима, првенствено преко бившег играча Партизана Стефана Пота, па су стигли до резултата 11:17. Ипак, прерано су изашли из бонуса, па су црно бели ишли чешће на линију слободних бацања, али су били половично успешни. Тројком Маркуса Пејџа Партизан је отишао на +10, а тројку је вратио Пот и додао још једну на то, за резултат на крају прве четвртине 16:21.

Друга четвртина је настављена у истом ритму, а после 3 минута Партизан је поново имао предност од девет поена (19:28). Ребец је гађао за три, са друге стране одговорио Си под фаулом (24:32). Док ФМП није могао да оствари поене из рекета, дотле су и високи играчи Партизана погађали са дистанце, па тако и Никола Јанковић (24:35). Стефан Јанковић се повредио пред крај 2 четвртине, приликом доскока после постигнутог поена. До краја четвртине ФМП је био конкретнији и приближи се на три поена заостатка, за 36:39 на полувремену (20:18).

Прво вођство у наставку остварила је екипа из Железника (41:39), након личне грешке Вање Маринковића у путу за три поена Јеремића. Виђено је фантастично закуцавање Бонџе Сија у његовом већ препознатљивом стилу (43:45). Игра је добила на динамици па се резултат на семафору брзо смењивао, а углавном је Партизан био у предности. Тако је било све до прве лоше реализације ФМП-а, а са друге стране је тројком Вање Маринковића Партизан повећао предност (49:56), што је и поновио након тајм аута екипе из Железника, за предносто од 10 поена. Такву предност су црно бели и одржавали до краја треће четвртине, са изузетком техничке грешке коју су зарадили десетак секунди пре краја овог дела игре (57:63).

У сличном темпу је настављено и почетком четврте четвртине, са благим осцилацијама. Ипак, после пет минута игре закуцавањем Ренфроа црно бели су поново успоставили предност од 10 поена (61:71). ФМП ни после тајм аута не успева да дође до реализације, па Партизан стиже до максималних +12. Партизан је у том периоду већ искористио бонус, па су играчи ФМП могли са линије пенала да смањују предност, али су имали лошу реализацију напада, са друге стране су црно бели лако долазили до коша у рекету противника. Маркус Пејџ је постигао тројку за предност од 14 поена на минут и по до краја, па је било јасно да ће црно бели у финале купа.

Екипу Партизана предводили су Лендејл са 18 поена, Вања Маринковић са 17, док је у екипи ФМП најпрецизији био Пот са 15 поена и Јеремић са 13.

 

Текст настао у сарадњи портала Јужна Србија Инфо и специјализованог кошаркашког портала TimeOut.


#   Ниш   кошарка   Јужна Србија Инфо   Нови Пазар   Партизан КК   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   ФМП КК   Црвена Звезда   Вања Маринковић   Стефан Јанковић
@juznasrbija @PartizanBC @KSSrbije @BCFMP @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима