Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лалатовић позвао навијаче да подрже фудбалере Радничког у вечерашњем мечу против Земуна

rssBookmark and Share

Ниш 20.10.2018. ФК Раднички

Изабраници Ненада Лалатовића ће вечерас у оквиру 12. кола Суперлиге дочекати екипу Земуна. Меч почиње у 19 часова на 'Чаиру' на којем Раднички ове сезоне још увек нема пораз.

Фото: ФК Раднички
Фото: ФК Раднички

У Ниш стиже веома неугодна екипа Земуна која је након серије добрих резултата у Суперлиги везала два пораза, од Пролетера и Црвене звезде, те тренутно заузима 13. позицију са девет освојених бодова из 11 мечева. Са друге стране, Раднички је трећи са истим бројем бодова као и другопласирани Партизан - 24, док им лидер, Звезда, бежи за седам.

- Оно што сам поручио и мојим играчима јесте да максимално опрезно морамо да уђемо у утакмицу са Земуном јер је тај клуб управо против Црвене звезде која је била у најјачем саставу показао о каквом се тиму ради. Имали су до 90. минута бод у џепу, а то против Звезде са Боаћијем, Марином и осталима показује да екипа има квалитет. Четворицу, петорицу играча Земуна добро познајем, као и њиховог тренера. Апсолутно не заслужују да буду на позицији коју тренутно заузимају и сигуран сам да ће брзо напредовати и на табели. Нема опуштања. Циљ је да из утакмице у утакмицу играмо све боље и да обрадујемо наше навијаче. А то ћемо једино успети ако максимално озбиљно приступимо сваком дуелу, не смемо се опустити и морамо бити мотивисани јер сам уверен да ћемо преко пута имати изузетно мотивисане Земунце, изјавио је на почетку конференције Ненад Лалатовић, па се осврнуо на атмосферу у екипи:

- Атмосфера је веома добра, победничка - како бих волео да кажем. Мали проблем имамо са Петром Грбићем који је повредио зглоб, вуче је већ десет дана, од утакмице из Лучана када ју је и задобио. Почео је да тренира али није спреман стопроцентно још увек. На све играче сем њега могу да рачунам. Позвао бих све навијаче да дођу на 'Чаир', утакмица се игра у суботу. Потребна нам је подршка јер је најтеже добити овакве утакмице, добијене на папиру. Земун је веома добар тим.

Уследила су новинарска питања, а прво се тицало некадашњег фудбалера Партизана, односно замене за Грбића - као и о евентуалним другим променама.

- Имамо Мркића и Бабића који се такође враћа. Један од њих двојице ће заменити Грбића сутра. Вратио нам се и Нома. Тек треба данас дефинитивно да пресечем, да ли ћемо играти чвршће или да будемо мало креативнији на средини. Видећемо...

И сутрашњи меч ће Мераклије играти у вечерњем термину како је била и пракса у претходном периоду, с тим што су у последње време они далеко мање пријатни због хладноће.

- Данас сам се баш чуо са људима из клуба. Када је био период лепог времена пријале су нам ноћне утакмице и пожељно је било да се сутра игра у 16 или 17 часова. Па и 14. Нисмо се чули са људима из Заједнице, мада смо их молили да нам изађу у сусрет због наших навијача, како би дошли у што већем броју. За следећу утакмицу коју будемо играли код куће биће промењен термин.

Ненад Лалатовић је прокоментарисао и данас извученог противника у осмини финала Купа Србије.

- Земун је у фокусу, али када је реч о Будућности из Добановца у купу, извукли смо на папиру доброг противника. Али када се сетим да смо прошле године испали од Златибора... Опуштања нема. Специфично је такмичење куп, ако немате дан и промашите пуно шанси, притом на малом и не баш добром терену, може свашта да се деси. Морамо бити максимално озбиљни ако желимо да се пласирамо у четвртфинале.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Мераклије   Ненад Лалатовић   Земун ФК
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима