Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lalatović pozvao navijače da podrže fudbalere Radničkog u večerašnjem meču protiv Zemuna

rssBookmark and Share

Niš 20.10.2018. FK Radnički

Izabranici Nenada Lalatovića će večeras u okviru 12. kola Superlige dočekati ekipu Zemuna. Meč počinje u 19 časova na 'Čairu' na kojem Radnički ove sezone još uvek nema poraz.

Foto: FK Radnički
Foto: FK Radnički

U Niš stiže veoma neugodna ekipa Zemuna koja je nakon serije dobrih rezultata u Superligi vezala dva poraza, od Proletera i Crvene zvezde, te trenutno zauzima 13. poziciju sa devet osvojenih bodova iz 11 mečeva. Sa druge strane, Radnički je treći sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Partizan - 24, dok im lider, Zvezda, beži za sedam.

- Ono što sam poručio i mojim igračima jeste da maksimalno oprezno moramo da uđemo u utakmicu sa Zemunom jer je taj klub upravo protiv Crvene zvezde koja je bila u najjačem sastavu pokazao o kakvom se timu radi. Imali su do 90. minuta bod u džepu, a to protiv Zvezde sa Boaćijem, Marinom i ostalima pokazuje da ekipa ima kvalitet. Četvoricu, petoricu igrača Zemuna dobro poznajem, kao i njihovog trenera. Apsolutno ne zaslužuju da budu na poziciji koju trenutno zauzimaju i siguran sam da će brzo napredovati i na tabeli. Nema opuštanja. Cilj je da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i da obradujemo naše navijače. A to ćemo jedino uspeti ako maksimalno ozbiljno pristupimo svakom duelu, ne smemo se opustiti i moramo biti motivisani jer sam uveren da ćemo preko puta imati izuzetno motivisane Zemunce, izjavio je na početku konferencije Nenad Lalatović, pa se osvrnuo na atmosferu u ekipi:

- Atmosfera je veoma dobra, pobednička - kako bih voleo da kažem. Mali problem imamo sa Petrom Grbićem koji je povredio zglob, vuče je već deset dana, od utakmice iz Lučana kada ju je i zadobio. Počeo je da trenira ali nije spreman stoprocentno još uvek. Na sve igrače sem njega mogu da računam. Pozvao bih sve navijače da dođu na 'Čair', utakmica se igra u subotu. Potrebna nam je podrška jer je najteže dobiti ovakve utakmice, dobijene na papiru. Zemun je veoma dobar tim.

Usledila su novinarska pitanja, a prvo se ticalo nekadašnjeg fudbalera Partizana, odnosno zamene za Grbića - kao i o eventualnim drugim promenama.

- Imamo Mrkića i Babića koji se takođe vraća. Jedan od njih dvojice će zameniti Grbića sutra. Vratio nam se i Noma. Tek treba danas definitivno da presečem, da li ćemo igrati čvršće ili da budemo malo kreativniji na sredini. Videćemo...

I sutrašnji meč će Meraklije igrati u večernjem terminu kako je bila i praksa u prethodnom periodu, s tim što su u poslednje vreme oni daleko manje prijatni zbog hladnoće.

- Danas sam se baš čuo sa ljudima iz kluba. Kada je bio period lepog vremena prijale su nam noćne utakmice i poželjno je bilo da se sutra igra u 16 ili 17 časova. Pa i 14. Nismo se čuli sa ljudima iz Zajednice, mada smo ih molili da nam izađu u susret zbog naših navijača, kako bi došli u što većem broju. Za sledeću utakmicu koju budemo igrali kod kuće biće promenjen termin.

Nenad Lalatović je prokomentarisao i danas izvučenog protivnika u osmini finala Kupa Srbije.

- Zemun je u fokusu, ali kada je reč o Budućnosti iz Dobanovca u kupu, izvukli smo na papiru dobrog protivnika. Ali kada se setim da smo prošle godine ispali od Zlatibora... Opuštanja nema. Specifično je takmičenje kup, ako nemate dan i promašite puno šansi, pritom na malom i ne baš dobrom terenu, može svašta da se desi. Moramo biti maksimalno ozbiljni ako želimo da se plasiramo u četvrtfinale.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Meraklije   Nenad Lalatović   Zemun FK
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima