Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

“Мајски турнир” враћа стари сјај

rssBookmark and Share

Ниш 28.04.2015. С.Л. Јужна Србија Инфо

Ниш поново оживљава „Мајски турнир“. Ово такмичење у малом фудбалу биће одржано током маја месеца, а учествоваће екипе нишких основних школа. Покровитељ је Град Ниш, на иницијативу Младих амбасадора спорта, уз подршку Спортског савеза Ниша.

Прес конференција поводом Мајског турнира, Фото: Јужна Србија Инфо
Прес конференција поводом Мајског турнира, Фото: Јужна Србија Инфо

„Мајски турнир 2015“ почеће 9. маја, и учествоваће преко четрдесет тимови градских основних школа. Одржаваће се на школским теренима у Нишу, а за финале је резервисана хала Чаир. Поново покретање турнира организовали су Млади амбасадори спорта. Покровитељ турнира је Град Ниш.

-    Најбитније је да сву ту младу децу усмеримо на спорт, јер је то и циљ, и цела је иницијатива таква, а враћамо се тиме неким старим добрим коренима и традицији, који су битни за грађане Ниша, и за све младе који ће учествовати на турниру. Град Ниш се придружио иницијативи Младих амбасадора, и заједно са Спортским савезом ћемо сви истрајати да овај турнир буде из године у годину што квалитетнији и бољи и оно што је најбитније да ову младу децу то ништа неће коштати, и да су сви трошкови покривени до краја такмичења, каже Милан Пешић, градски већник задужен за спорт.

Спортски савез Ниша ће обезбедити медаље и пехаре за најбоље учеснике.
Организацију су преузели Млади амбасадори, и све техничке детаље урадили су основци, средњошколци и студенти.

Пријављивање екипа траје до 30. априла. Екипе су подељене у категорије основаца – од првог до четвртог, и од петог до осмог разреда.

Иначе, „Мајски турнир“ је био изузетно популаран половином седамдесетих година, када су и почела масовна такмичења у малом фудбалу, и трајао је до 1995. године. Сада се, након двадесет година, поново враћа на спортску мапу града, а у плану је да наредних година буду уведене и категорије за средње школе и факултете.   


#   Ниш   Градски већник   Милан Пешић   Спортски савез     Млади амбасадори   Спортски савез Ниша   средње школе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима