Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Боксерско вече под ведрим небом

rssBookmark and Share

Ниш 20.06.2017. Курир

Након прошлогодишње успешне сарадње у организацији боксерском спектакла NAISSUS BOXING NIGHT и ове године Град Ниш даје подршку повратку бокса у Ниш.

Боксерско вече под ведрим небом

Боксерски клуб Naissus, Спортски савез Ниша и Balkan boxing ће ове године организовати вече бокса на нишавском амфитеатру у петак 30. јуна. Улаз је слободан, а почетак је заказан за 20 сати.

“Више од 5000 посетиоца на прошлогодишњем догађају су доказ да се Ниш поново позиционира у сам врх бокса наше земље, а и бројни резултати нишких боксера у последње време иду у прилог томе. Овај догађај је значајан за афирмацију града и промоцију спорта у нашем граду", истакао је градски већник Бранислав Качар на конференцији за медији, иначе председник организационог одбора.

На програму ће бити мечеви и у мушкој и у женској конкуренцији, а сам спектакл је посебан јер се дешава на несвакидашњој локацији за бокс, поред Нишаве на отвореном.

“Желимо да вратимо бокс у Србију. Ниш је град са великом традицијом када су у питању борилачки спортови и првенствено бокс. Тог дана ће Ниш имати атмосферу велике бокс ревије бивше Југославије и то неће бити локална манифестације, најбољи боксери стижу у Ниш, бориће се репрезентативци", изјавио је Ненад Боровчанин испред Балкан боксинг, промотер ревије.

У главним борбама вечери боксоваће Филип Станковић из Ниша против Александра Костића из Сурдулице и Нина Стајковић (Ниш) против Марије Швељо (Рума).

“Недавно сам понела титулу јуниорске шампионке Србије, желим да будем и у сениорској конкуренцији, волела бих да се нађем и на Олимпијским играма. Овај меч ће бити добар почетак тог пута", изјавила је петнаестогодишња Нина, чланица БК Наисус.

Мечеви ће бити пуни неизвесности, јер се бодују на светским и европским ранг листама и сви боксери су лиценцирани.

“Ово је мој први меч у професионалном боксу, боксујем против финалисте првенства Србије. Очекујем победу, знам да ћу имати велику подршку и јединствена прилика да се боксује у такву амбијенту", истакао је Филип Станковић, боксер БК Наисус коме је тек 19 година.

Долазак на NAISSUS BOXING NIGHT 2017 су најавиле већ бројне легенде екс-ЈУ бокса, интересовање је велико у граду мерака, а сам догађај биће у живом преносу на телевизији Спорт клуб.


#   Ниш   бокс   Ненад Боровчанин   Градски већник   Спортски савез   Спортски савез Ниша   Александра Костић   борилачки спортови   Бранислав Качар   Naissus Boxing Night
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима