Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Металац са Вранешом напада трофеј у Купу

rssBookmark and Share

Ниш 18.02.2015. Новости

У аутобусу који ће у среду кренути пут Ниша и који вози кошаркаше ваљевског Металац Фармакома на завршницу Купа Радивоја Кораћа, наћи ће се и искусни центар Славко Вранеш (32, 230), најновије појачање клуба се Колубаре.

Металац са Вранешом напада трофеј у Купу

Некадашњи играч Будућности, Црвене звезде, Партизана и многих познатих европских клубова, својевремено драфтован од НБА лигаша Њујорк Никса, поново је у редовима Ваљеваца чије боје је већ бранио претпрошле године у Суперлиги.

Неопходни папири из Вранешовог последњег клуба, иранског Зоб Ахана, стигли су на време, па је овај горостас лиценциран за наступе у АБА лиги и Купу. Он одавно тренира са играчима Металца, већ се сасвим солидно уклопио у екипу, а једини проблем донекле би могла да буде повреда задње ложе која га је мучила неколико дана. Упркос томе, из клуба поручују да ће Вранеш бити спреман да помогне друговима у борби за што бољи пласман, најпре у Купу, потом у АБА и Суперлиги.

У саставу Металца више неће бити плејмејкера Слободана Дунђерског, са којим је договорен прекид сарадње. Дунђерски није наступио у последњој утакмици Ваљеваца у АБА лиги када је савладан Левски у Софији, а пошто није био повређен, већ тада је било јасно да се нешто дешава по питању његовог статуса.

У НИШ БЕЗ МАЈСТОРОВИЋА
Екипи Металац Фармакома, нажалост, још извесно време неће моћи да помогне сјајни центар Ђорђе Мајсторовић, који је до пре две недеље пружао одличне партије и био изузетно важна полуга у концепцији игре ваљевског стратега Владимира Ђокића. Мајсторовић је „зарадио” упалу плућа, процена је да ће бити одсутан са терена најмање три недеље, тако да стручни штаб на њега не може да рачуна у Нишу.

Тренер Ђокић је локалним медијима изјавио да је разговарао са искусним играчем, да му је саопштио да ће предност имати остала три плејмејкера - Протић, Љубичић и Оташевић. Због „гужве” на позицији организатора игре, Дунђерском је поручено да више не може бити у првом плану, тако да је заједнички постигнут договор о разлазу, а остаје да се то и административно спроведе.

Но, без обзира на кадровске промене, без обзира на поприличну истрошеност и умор већине играча после жестоких борби и напорних путовања у АБА лиги, ваљевски тим у Ниш долази са нескривено високим амбицијама, утолико пре што му ни жреб није био ненаклоњен. У четвртфиналу га очекује Вршац са Ваљевцима Николом Томашевићем и Александром Танасковићем и некадашњим „Ваљевцем” Стефаном Балмазовићем, тим који, реално, не би требало да представља озбиљнију препреку.

То, међутим, ниједног тренутка не сме значити опуштање, јер су изненађења увек могућа. Али, менталитет Ђокићеве екипе је, бар до сада, увек био такав да је чешће приређивала пријатна него непријатна изненађења.

Уколико у четвртак буде преброђена прва препрека, у суботњем полуфиналу следи дуел са победником меча Мега Лекс - ФМП. Ако то, по очекивању, буде тим Дејана Милојевића, сигурна је велика и неизвесна битка, јер је улог огроман - уз реванш „љубичастима” за убедљив јесењи АБА лигашки пораз у Сремској Митровици, тријумф отвара врата незабележеног успеха, финала Купа Радивоја Кораћа. Разлог више да момци из Ваљева од сутра забораве на умор, повреде и одсутне играче...


#   Ниш   кошарка   куп   Куп Радивој Кораћ   Металац КК Ваљево  
@_koteks @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима