Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Млади из Доње Трнаве желе да оживе фудбалски клуб - дародавци добродошли

rssBookmark and Share

Ниш 01.10.2021. Јужна Србија Инфо

Фудбалери рекреативци из Доње Трнаве пре пар недеља поново су оформили свој сеоски фудбалски клуб са жељом да се врате у игру. Терен је спреман за сређивање, а мештани спремни да недељом поново буду на трибинама и бодре тим.

Млади из Доње Трнаве желе да оживе фудбалски клуб - дародавци добродошли

Од тога их дели само новац потребан за реновирање свлачионица и игралишта, а свима који желе да помогну играчи ће се захвалити почасним поздравима и столицама на трибинама, а можда и местом у управи клуба.

На фудбалском терену у Доњој Трнави, селу поред Ниша, већ шест година нема играча. Уместо белих линија терен окружује растиње, а мештани су тамо одавно престали да се окупљају недељом и уживају у игри и навијању. У жељи да се све ово промени млади из села решили су да ураде све “да се недељом поново чује пиштаљка”.

“Када се фудбалски клуб угаси гаси се и село. Зато смо и решили да причу поново покренемо, да се клуб легализује и стави на ноге. Водиља нам је била да се поново чује пиштаљка у селу. То нам је једина и прва мисао, јер та пиштаљка недељом, када се та утакмица одигравала, то је био филтер од свакодневице свих мештана не само из нашег села него и из околине”, каже Саша Стојиљковић, мештанин и један од покретача иницијативе. 

Да се играчи врате у игру помогли су им другови и клубови из околних села, али и мештани Доње Трнаве који су донирали новац за регистрацију и решавање основних административних питања. До сада су играли три утакмице у гостима, а да би играли на свом терену потребна су велика улагања.

“Терен је у очајном стању треба да се среди, свлачионице такође. Три утакмице смо играли на страни, замолили смо друга села да буду домаћини док ми не средимо терен”.

С обзиром да је у питању већа свота новца, осмислили су да на занимљив начин привуку пажњу људи који желе да помогну.
“Свако ко донира 500 динара на месечном нивоу добиће на трибинама своју столицу са именом. Ко донира 1000 динара поред тога имаће могућност да изабере како ће да се играчи радују постигнутом голу. На пример, моћи ће да честитају рођендан, поздраве неког. Играчи то сниме и пошаљу и тако награде донаторе за лојалност”, наводи Стојиљковић.

Они који донирају 2000 динара месечно моћи ће да се кандидују за члана Управног одбора клуба. Клуб, кажу играчи, има велике планове за будућност, дугорочну визију и они који буду били у Управном одбору одлучиваће о веома битним питањима. 

Из Општине обећање, из Чешке копачке

О фудбалерима рекреативцима који желе да селу врате фудбал Србија је чула пре пар недеља, а од тада се велики број људи јавио са питањем како могу да помогну. У клубу кажу да већ имају двадесетак трајних налога за донације, десетак једнократних донација, а многе фирме су им јавиле да им стоје на располагању.

Прича из Доње Трнаве је превазишла и границе Србије, па тако за једног играча ускоро стиже поклон из Чешке. Наиме, у екипи је и момак који носи број ципела већи од 48,5. Због несвакидашњег величине копачки, Стојиљковић је на Фејсбуку питао да ли неко зна где такве могу да се пронађу и купе.

“Јавила се девојка из Чешке која је послала линк до сајта за чешку спортску опрему и само је рекла: `Друже, одлична је прича, ево линка нека изабере које копачке хоће, ја ћу да купим и пошаљем. Надам се да ћу једног дана бити гост тамо` ”, каже Саша.

У клубу кажу да имају обећања и из Општине да ће надлежни препознати њихов труд и да ће им донирати новац за траву на терену.
Стојиљковић додаје да имају велике планове за своје село и да се надају да ће их остварити.

“Нама овај клуб значи живот, колико год то смешно звучало. Не само да ће да нас задржи да останемо у селу, већ мислим да наше село није далеко од тренутка кад се пређе граница да нема назад. Доста нам је више оног `ово је бивша дискотека, бивши клуб, бивша станица, продавница, амбуланта`… Све нам је бивше, е ово је будућа прича, имамо клуб који окупља мештане других села, где ће и наша деца сутра да играју фудбал”, наводи.

Идеја је да следеће године покушају да отворе и школу фудбала за младе, као и бифе у близини терена, који би био идеалан за окупљање и дружење и старијих и млађих мештана и суседа.

Особа за контакт је Саша Стојиљковић, 0601352682.


#   Ниш   фудбал   Црвени Крст градска општина   Доња Трнава   фудбалски терен   фудбалски клуб
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима