Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Дејан Савић... "Преко Светске лиге до Олимпијских игара"

rssBookmark and Share

18.11.2014. Јужна Србија Инфо

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је јуче да ће његов тим кроз Светску лигу покушати да избори пласман на Олимпијске игре у Рију 2016. године.

Ниш: Дејан Савић... "Преко Светске лиге до Олимпијских игара"

"Шпанија није лак ривал, желе да покажу да је слаб пласман на Европском првенству у Будимпешти био слаб дан. Они неће играти на Светском првенству у Казању тако да ће кроз Светску лигу покушати да изборе пласман на Олимпијске игре освајањем првог места. То је и наш циљ", рекао је Савић, преноси Ватерполо савез Србије

Србија ће се данас од 18.00 у Нишу састати са Шпанијом у утакмици Првог кола Групе Б Светске лиге.

"Игра се у 25 метарском базену што је новина за све. Током лиге пробаћемо већи број играча. Шпанија тражи пуни респект и верујем да ће нам нишка публика помоћи да стигнемо до победе. Дуго нисмо играли у Нишу и радујемо се што смо поново на чаиру. За нас је одлично што ће играти и Филип Филиповић који је био повређен", рекао је Савић.

Капитен репрезентаије Живко Гоцић је казао да је да очекује неизвесну утакмицу с Шпанијом.

"Никада са њима нисмо лако пролазили, а знали су да нас непријатно изненаде. Очекујем да ће пуне трибине Ниша видети добру игру. Краћи базен убрзава игру, биће више голова јер се неће губити време у транзицији игре. Надам се победи. Иако смо се тек окупили после Будимпеште нема потребе да се уигравамо.", рекао је.

У Групи Б, поред Србије и Шпаније налазе се још и Немачка и Русија.


#   базен   Чаир   ватерполо   Олимпијске игре   репрезентација   Дејан Савић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима