Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Dejan Savić... "Preko Svetske lige do Olimpijskih igara"

rssBookmark and Share

18.11.2014. Južna Srbija Info

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je juče da će njegov tim kroz Svetsku ligu pokušati da izbori plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Niš: Dejan Savić... "Preko Svetske lige do Olimpijskih igara"

"Španija nije lak rival, žele da pokažu da je slab plasman na Evropskom prvenstvu u Budimpešti bio slab dan. Oni neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kazanju tako da će kroz Svetsku ligu pokušati da izbore plasman na Olimpijske igre osvajanjem prvog mesta. To je i naš cilj", rekao je Savić, prenosi Vaterpolo savez Srbije

Srbija će se danas od 18.00 u Nišu sastati sa Španijom u utakmici Prvog kola Grupe B Svetske lige.

"Igra se u 25 metarskom bazenu što je novina za sve. Tokom lige probaćemo veći broj igrača. Španija traži puni respekt i verujem da će nam niška publika pomoći da stignemo do pobede. Dugo nismo igrali u Nišu i radujemo se što smo ponovo na čairu. Za nas je odlično što će igrati i Filip Filipović koji je bio povređen", rekao je Savić.

Kapiten reprezentaije Živko Gocić je kazao da je da očekuje neizvesnu utakmicu s Španijom.

"Nikada sa njima nismo lako prolazili, a znali su da nas neprijatno iznenade. Očekujem da će pune tribine Niša videti dobru igru. Kraći bazen ubrzava igru, biće više golova jer se neće gubiti vreme u tranziciji igre. Nadam se pobedi. Iako smo se tek okupili posle Budimpešte nema potrebe da se uigravamo.", rekao je.

U Grupi B, pored Srbije i Španije nalaze se još i Nemačka i Rusija.


#   bazen   Čair   vaterpolo   Olimpijske igre   reprezentacija   Dejan Savić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima