Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добија модерну стрељану

rssBookmark and Share

Ниш 02.11.2018. Јужна Србија Инфо

Ниш ће коначно ускоро добити модерну стрељану, а спортисти који су се деценијама са највећих светских такмичења редовно враћали са медаљама, добиће врхунске услове за тренинге. Истовремено, завршетком стрељане у Чаиру, Ниш ће добити могућност и да буде домаћин највећих такмичења у овом спорту.

Ниш добија модерну стрељану

Градоначелник Дарко Булатовић са сарадницима и председницом Стрељачког клуба Ниш Лидијом Михајловић обишао је данас радове на изградњи овог објекта који се гради у комплексу поред затворених базена у Чаиру, и који ће се, између осталог користити и за потребе регионалног школског стрељачког спорта у оквиру спортско рекреативног центра „Чаир“

Градоначелник је рекао да се овим коначно решава један вишедеценијски проблем нишких стрељача, а истовремено стварају услови да Ниш, осим по изванредним стрелцима, постане препознатљив и по изванредним условима за бављење овим спортом, у свим категоријама, и то по правилу Светске федерације, што би допринело да Град Ниш буде препознатљив као град спорта у Србији и региону.

Извођач је уведен у посао почетком октобра, чиме је почео да тече рок од 180 календарских дана за извођење. Планирани рок за завршетак радова је месец април 2019 године.

Постојећи објекат је пројектован деведесетих година за потребе гардеробе и свлачионица за отворени базен. Тај пројекат, међутим, никада није завршен, па ће део објекта бити претворен у стрељану.

Пројектом је предвиђена адаптација објекта са два нивоа, где је на спрату предвиђен простор за изградњу стрелишта функционално подељен на:
-стрељану за ваздушно оружје за минимум 20 места
-просторију стрелишта за финално гађање са 12 места.
-пратеће просторије, према правилима Међународне спортске стрељачке федерације.

Овакав тип објекта, поштујући правилнике ИССФ (Међународне спортске стрељачке федерације) ће бити опремљен врхунском опремом у домену облога подова и зидова, осветљења, аутоматике и климатизацијe.
Део пројекта су тоалети и тераса за сунчање који опслужују отворене базене чиме се у великој мери употпуњује функционалност објекта и доприноси санацији и надограђивању садржаја СЦ „Чаир“.


#   Ниш   Дарко Булатовић   Стрељана
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима