Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки кошаркаши Клуба кошарке у колицима „Наис“ успешни у престоници

rssBookmark and Share

Ниш 21.04.2021. Јужна Србија Инфо

У шестом такмичарком дану (колу) Вианор Прве лиге Србије одиграном у СРЦ Кошутњак у Београду, ККК Наис је остварио победу и пораз против тимова из престонице. Сви играчи ККК Наис су се „уписали“ у стрелце.

Нишки кошаркаши Клуба кошарке у колицима „Наис“ успешни у престоници

Прву утакмицу на обронцима кошутњачке шуме, ККК Наис је играо са шампионом Србије, ККК Сингидунум, „право из аутобуса“. Предвођени репрезентативцем Бојаном Цвијановићем, екипа античког имена престонице је био прејак за Нишлије.

Друга утакмица је , у ствари, била фокус тренера ККК Наис, проф. Миљана Хаџовића. ККК Соко је важио за умереног фаворита (без обзира на изостанак Ф. Јовановића и Плазачића), јер је у том тиму неколико играча наше репрезнтације са последњих европских првенстава (Батало, Максимовић, Митровић). Сјајном тактиком је нишки састав „неутрализовао“ центра Максимовића. Одлично је „отворена“ утакмица, све време су Наисовци били у вођству, некада и двоцифреном разликом, контролисана је утакмица целим својим током, па победа није долазила у питање. Ово је у историји највећа победа “ако се гледа изоловано“, јер је у противничком тиму велики број актуелних репрезентативаца.

Задовољни капитен и тренер

„Од када тренирамо у Нишу, тачније у идеалној сали ОШ „Иво Андрић“ – издвојено одељење Бранко Бјеговић, имамо све услове за добар рад. Тренинзи су нам „легли“, осећамо се лепо на терену, уигранији смо и прецизнији. Надам се наставку добрих услова за тренинг. Неповратило се време када смо морали да тренирамо у другом управном округу.“ – рекао је капитен Братислав Костић, који је играо свих 40 минута против ККК Соко.

ККК Наис је у Београд отишао без четири стандардна играча, Дејана Шимандлија, Душана Лазаревића, Миодрага Крстића и Ивана Поповића. Ипак, састав којим је "командовао" проф. Миљан Хаџовић, био је када треба на висини задатка.

"Када смо сазнали за распоред утакмица, цео тренажни процес везан за тактички део је био посвећен утакмици са ККК Соко. Моји играчи су испоштовали све што смо се договорили. Одиграли смо далеко од савршене утакмице, али је ово тактички најзрелија утакмица одиграна од стране мог тима у последње време. Посећеност и посвећеност тренинзима мојих играча је последњих недеља висока, вредним радом на тим тренинзима смо победили ККК Соко." рекао је проф. Миљан Хаџовић, шеф струке ККК Наис и најефикаснији играч против ККК Соко.

У ККК Наис су презадовољни чињеницом да су носиоци игре у садашњој екипи потекли у Нишу, што је доказ да је стручни рад одличан. Презадовољни су условима у сали ОШ „Иво Андрић“ – издвојено одељење Бранко Бјеговић, а надају се да ће и даље имати добре услове.

Поносни „јужњаци“

„Од 12 играча у „ростеру“, њих 11 је потекло из нашег клуба. Поносни смо „јужњаци“. Гледамо само „наше двориште“, заливамо „нашу башту“, а сада „беремо зреле плодове“. Болели су порази од више десетина разлике у пријатељским утакмицама прошле јесени када смо се припремали за овај шампионат, али смо из тога учили и сада извукли корист. Захвални смо директорици ОШ „Иво Андрић“, проф. Милици Петковић и свим запосленима на третману који имамо у тој образовној институцији - ову победу посвећујемо тој школи.“ рекао је члан управе ККК Наис, Миодраг Крстић.

Вреди напоменути да је у трећој утакмици престонички дерби припао ККК Сингидунум (66:31).

ККК Сингидунум : ККК Наис 67:22 (22:2, 15:6, 16:7, 14:8)

СРЦ „Кошутњак“, Београд

Судије: Цвјетићанин (Апатин), Путић (Панчево)

ККК Сингидунум: Гојковић 6, Живановић 2, Ликић 5, Ћирковић 12, Цвијановић 24, Везмар 2, Пајевић 16

ККК Наис: Хаџовић 6, Пераловић 2, Стевановић-Орељ, Тадић, кап. Костић 3, Като 1, Нонковић 8, Динић 2.

ККК Сингидунум : ККК Наис 29:35 (7:11, 2:6, 9:8, 11:10)

СРЦ „Кошутњак“, Београд

Судије: Цвјетићанин (Апатин), Путић (Панчево)

ККК Соко: Ф. Јованвић, Батало 2, Коруга 8, Ј. Јовановић 5, Максимовић 8, Митровић 6

ККК Наис: Хаџовић 10, Пераловић 4, Стевановић-Орељ 2, Тадић 8, кап. Костић 2, Като, Нонковић 2, Динић 7.


#   Ниш   кошарка   Особе са инвалидитетом   Клуб кошаркаша у колицима НАИС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима