Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški košarkaši Kluba košarke u kolicima „Nais“ uspešni u prestonici

rssBookmark and Share

Niš 21.04.2021. Južna Srbija Info

U šestom takmičarkom danu (kolu) Vianor Prve lige Srbije odigranom u SRC Košutnjak u Beogradu, KKK Nais je ostvario pobedu i poraz protiv timova iz prestonice. Svi igrači KKK Nais su se „upisali“ u strelce.

Niški košarkaši Kluba košarke u kolicima „Nais“ uspešni u prestonici

Prvu utakmicu na obroncima košutnjačke šume, KKK Nais je igrao sa šampionom Srbije, KKK Singidunum, „pravo iz autobusa“. Predvođeni reprezentativcem Bojanom Cvijanovićem, ekipa antičkog imena prestonice je bio prejak za Nišlije.

Druga utakmica je , u stvari, bila fokus trenera KKK Nais, prof. Miljana Hadžovića. KKK Soko je važio za umerenog favorita (bez obzira na izostanak F. Jovanovića i Plazačića), jer je u tom timu nekoliko igrača naše reprezntacije sa poslednjih evropskih prvenstava (Batalo, Maksimović, Mitrović). Sjajnom taktikom je niški sastav „neutralizovao“ centra Maksimovića. Odlično je „otvorena“ utakmica, sve vreme su Naisovci bili u vođstvu, nekada i dvocifrenom razlikom, kontrolisana je utakmica celim svojim tokom, pa pobeda nije dolazila u pitanje. Ovo je u istoriji najveća pobeda “ako se gleda izolovano“, jer je u protivničkom timu veliki broj aktuelnih reprezentativaca.

Zadovoljni kapiten i trener

„Od kada treniramo u Nišu, tačnije u idealnoj sali OŠ „Ivo Andrić“ – izdvojeno odeljenje Branko Bjegović, imamo sve uslove za dobar rad. Treninzi su nam „legli“, osećamo se lepo na terenu, uigraniji smo i precizniji. Nadam se nastavku dobrih uslova za trening. Nepovratilo se vreme kada smo morali da treniramo u drugom upravnom okrugu.“ – rekao je kapiten Bratislav Kostić, koji je igrao svih 40 minuta protiv KKK Soko.

KKK Nais je u Beograd otišao bez četiri standardna igrača, Dejana Šimandlija, Dušana Lazarevića, Miodraga Krstića i Ivana Popovića. Ipak, sastav kojim je "komandovao" prof. Miljan Hadžović, bio je kada treba na visini zadatka.

"Kada smo saznali za raspored utakmica, ceo trenažni proces vezan za taktički deo je bio posvećen utakmici sa KKK Soko. Moji igrači su ispoštovali sve što smo se dogovorili. Odigrali smo daleko od savršene utakmice, ali je ovo taktički najzrelija utakmica odigrana od strane mog tima u poslednje vreme. Posećenost i posvećenost treninzima mojih igrača je poslednjih nedelja visoka, vrednim radom na tim treninzima smo pobedili KKK Soko." rekao je prof. Miljan Hadžović, šef struke KKK Nais i najefikasniji igrač protiv KKK Soko.

U KKK Nais su prezadovoljni činjenicom da su nosioci igre u sadašnjoj ekipi potekli u Nišu, što je dokaz da je stručni rad odličan. Prezadovoljni su uslovima u sali OŠ „Ivo Andrić“ – izdvojeno odeljenje Branko Bjegović, a nadaju se da će i dalje imati dobre uslove.

Ponosni „južnjaci“

„Od 12 igrača u „rosteru“, njih 11 je poteklo iz našeg kluba. Ponosni smo „južnjaci“. Gledamo samo „naše dvorište“, zalivamo „našu baštu“, a sada „beremo zrele plodove“. Boleli su porazi od više desetina razlike u prijateljskim utakmicama prošle jeseni kada smo se pripremali za ovaj šampionat, ali smo iz toga učili i sada izvukli korist. Zahvalni smo direktorici OŠ „Ivo Andrić“, prof. Milici Petković i svim zaposlenima na tretmanu koji imamo u toj obrazovnoj instituciji - ovu pobedu posvećujemo toj školi.“ rekao je član uprave KKK Nais, Miodrag Krstić.

Vredi napomenuti da je u trećoj utakmici prestonički derbi pripao KKK Singidunum (66:31).

KKK Singidunum : KKK Nais 67:22 (22:2, 15:6, 16:7, 14:8)

SRC „Košutnjak“, Beograd

Sudije: Cvjetićanin (Apatin), Putić (Pančevo)

KKK Singidunum: Gojković 6, Živanović 2, Likić 5, Ćirković 12, Cvijanović 24, Vezmar 2, Pajević 16

KKK Nais: Hadžović 6, Peralović 2, Stevanović-Orelj, Tadić, kap. Kostić 3, Kato 1, Nonković 8, Dinić 2.

KKK Singidunum : KKK Nais 29:35 (7:11, 2:6, 9:8, 11:10)

SRC „Košutnjak“, Beograd

Sudije: Cvjetićanin (Apatin), Putić (Pančevo)

KKK Soko: F. Jovanvić, Batalo 2, Koruga 8, J. Jovanović 5, Maksimović 8, Mitrović 6

KKK Nais: Hadžović 10, Peralović 4, Stevanović-Orelj 2, Tadić 8, kap. Kostić 2, Kato, Nonković 2, Dinić 7.

Komentara: 0


#   Niš   košarka   Osobe sa invaliditetom   Klub košarkaša u kolicima NAIS
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima