Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

KKK "Nais nabavio nova moderna kolica za košarku

rssBookmark and Share

Niš 30.12.2020. Južna Srbija Info

Udruženju košarke u kolicima „Nais“ iz Niša (KKK „Nais“) je sredinom godine odlukom Vlade Republike Srbije odobreno finansiranje na Javnom konkursu za dodelu sredstva prikupljenih po osnovu odraganja krivičnog gonjenja koji raspisuje Ministarstvo pravde Republike Srbije za 2020. godinu.

KKK "Nais nabavio nova moderna kolica za košarku

Pravo učešća na konkursu su imali svi nosioci projekta iz oblasti javnog interesa (zdravstvo, kultura, prosveta, humanitarni rad, i sl.) koji realizuju u tekućoj budžetskoj godini (fizička lica, pravna lica, organi, organizacije, javne ustanove, preduzetnici, udruženja, fondovi, humanitarne organizacije). Konkretno, KKK „Nais“ je odobreno 500.000,00 dinara za nabavku vrhunskih specijalizovanih kolica za košarku. Zbog specifičnosti izrade kolica, dugo se čekala isporuka istih – nekoliko meseci.

KKK „Nais“ je jedini klub za timski sport osoba fizičkog invaliditeta južnije od Save i Dunava koji se aktivno takmiči. Jedan je od najbrojnijih članova Saveza košarkaša u kolicima već nekoliko godina. U tom klubu ističu da su specijalizovana kolica za košarku se najveći deo izdatka za košarku u kolicima, inače što čini taj sport jako skupim. Za svaki vid podrške, posebno kada o sportskim kolicima, posebno onim vrhunskim, zahvalnost članova KKK „Nais“ je beskrajna. Zato su neizmerno zahvalni Ministarstvu pravde Republike Srbije i Vladi republike Srbije na podršci.

„Sredstva prikupljenih po osnovu odraganja krivičnog gonjenja koji raspisuje Ministarstvo pravde Republike Srbije. Slobodno mogu da kažem, sa puno ponosa, da su nabavljena kolica najbolja u Srbiji. Pomoći će našim igračima sa najvišim oblikom fizičkog invaliditeta da budu još bolji igrači, te da ste ustale u reprezentaciji Srbije za koju su nastupili početkom godine u istorijskom susretu sa Bugarskom u Beloj Palanci.“ – istakao je predsednik KKK „Nais“, prof. dr Marko Aleksandrović.

Kolica će koristiti igrači koji imaju najviši oblik invaliditeta u KKK „Nais“, a to su pre svega Bratislav Kostić i Slaven Nonković, osobe sa paraplegijom.

„Zahvaljujem se Ministarstvu pravde Republike Srbije i Vladi Republike Srbije što su izabrali da podrže naš projektni predlog. Kolica su vrhunska i savršena. Bićemo jako, jako konkurentni u bližoj budućnosti sa ekipama iz inostranstva. Odužićemo se našoj državi zalaganjem na treninzima i utakmicama.“ – rekao je Bratislav Kostić, kapiten KKK „Nais“ i „novopečeni“ reprezentativac Srbije.


#   Niš   košarka   Osobe sa invaliditetom   KKK Nais   Klub košarkaša u kolicima NAIS
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima