Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки кошаркаши у колицима ККК "Наис" угостили колеге из Скопља

rssBookmark and Share

Ниш 17.01.2023. Јужна Србија Инфо

Кошаркаши у колицима из Ниша су на свом првом овогодишњем тренингу угостили колеге из Скопља. Ово је била прилика да се играчи и тренери ближе упознају са организацијом, али да начине прве „кораке“ у кошаркашким колицима.

Нишки кошаркаши у колицима ККК "Наис" угостили колеге из Скопља

„Пресрећни смо што се у Скопљу, на два сата вожње од Ниша, формира нов кошаркашки клуб у колицима. Желимо да им несебично пренесемо наше искуство формирања клуба како би што пре почели са тренажним активностима. Наша врата су им широм отворена.“ – рекао је председник ККК Наис, Дејан Шиманли.

Иницијатива да се крене са активностима је потекла од Параолимпијског комитета Македоније. Анимира се потенцијално чланство међу особама са инвалидитетом. Пронађени су спонзори за скупа специјалнизована колица, као и дворана за тренинг.

„Знали смо да у Нишу одређено време постоји клуб кошарке у колицима. Нисмо очекивали одличну организацију клуба и идеалне услове за тренинг. Ускоро крећемо са тренинзима у Скопљу, надам се већ током фебруара. Тренутно решавамо логистику која је комплексна.“ – рекао је Дејан Ђорђиевски (Дејан Ѓорѓиевски), играч гостујуће екипе и председник Удружења Мобилност из из Скопља.

Тренер Скопљанаца је познато име из света кошарке, проф. Саша Димитријевић (Саша Димитријевиќ). Током свог професионалног ангажмана на Малти радио је са кошаркашима у колицима. Сада планира да тај рад волонтерски настави у Скопљу.

„Ово је веома битна посета за нас. ККК Наис има сјајне стручњаке, проф. Миљана Хаџовића и проф. Војина Стевановића, који су и одлични играчи. Уско ћемо сарађивати да би наш тренажни процес и организација клуба била што боља. Посебно ме импресионира подршка Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу кошаркашима у колицима. Та пракса треба да се примени код нас.“ – рекао је проф. Саша Димитријевић.

Прве кораке у кошарци у колицима је направило пет играча из Скопља. Један од њих је и Шукреј Мемеди.

„Захваљујем се чланству ККК Наис на топлој добродошлици. Уживали смо у Нишу да дивним људима. Много смо научили. Одрадили смо први тренинг и једва чекамо следећи, било у Нишу или Скопљу. Сањам дан када ћемо бити спремни за прву званичну утакмицу.“ – рекао је Шукреј Мемеди.

Седмочлана делегација из главног града наших јужних суседа је била у следећем саставу: Горан Спасов, Александар Јовановски, Бујар Лусијани, Дејан Ђорђиевскии Шукреј Мемеди (играчи), Саша Димитријевић (тренер) и Владимир Вукашиновски (техничка подршка).

 


#   Ниш   кошарка   Саша Димитријевић   Скопље   Клуб кошаркаша у колицима НАИС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима