Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишлије би данас наставак добре серије

rssBookmark and Share

Ниш 16.09.2016. ФК Раднички

Три узастопне победе винуле су Раднички у врх табеле, Нишлије су треће на суперлигашкој табели и са веома добрим изгледима да се ту и учврсте, а можда чак и да угрозе водећи двојац – Црвену звезду и Војводину. Јер, нишки тим у наредна два кола игра на Чаиру и то је прилика да настави „ђердан“ узастопних победа у који су већ „уврштени“ Металац, Младост и Вождовац.

Нишлије би данас наставак добре серије

Ипак, данашња утакмица је увек најважнија, нарочито ако у њој играју стари ривали. Раднички и Напредак одувек су гајили једно посебно комшијско ривалство, било да су се сусретали у елитном или у неком нижем рангу. Сада су оба клуба добро пласирана и, иако је можда још рано за такве прогнозе, сва је прилика да ће оба завршити у плеј-офу.

На конференцији за новинаре уочи комшијског дербија тренер Радничког Милан Раставац са много уважавања је говорио о сутрашњем ривалуи и о колеги Ивановићу:

Можда су резултати Напретка за неког изненађење, за мене нису. Добро познајем тренера Драгана Ивановића, пет година смо заједно радили у млађим категоријама Новог Сада, а уз то, он је десет година практично одржавао струку у ЧСК-у из Челарева, било да је реч о првом тиму или подмлатку. Сада је добио шансу и на овој главној, суперлигашкој сцени и већ је показао колико је добар тренер. Знам колико је стручан и посвећен, колико студиозно и професионално приступа послу и сигуран сам да ће Напредак тек бити озбиљан противник свакоме, не само нама – у суперлативима је Раставац говорио о противнику.

Последњи резултати Радничког подигли су фудбалски Ниш на ноге, атмосфера у граду је таква да се са нестрпљењем ишчекује свака наредна утакмица и очекује се да дуел са Напретком, и поред директног преноса на кабловској телевизији Аренаспорт, привуче велики број гледалаца. Но, у стручном штабу Радничког се труде да „грозница“ не захвати и екипу, јер су јој, пре свега, неопходни мир и максимална концентрација:

Имамо иза себе заиста лепу серију, у прилици смо и да је наставимо и најмање што нам је у овом тренутку потребно је некаква еуфорија. Меч са Напретком је за нас велики изазов и са аспекта екипе против које играмо и са аспекта стања у којем се ми, као тим, налазимо. Ја верујем да ми можемо на прави начин да одговоримо том изазову, с тим што је изузетно битно да опрез буде на високом нивоу. То сад не значи да се нешто „устежемо“ у игри, већ да морамо да будемо изузетно тактички дисциплиновани и организовани, како бисмо на најбољи могући начин могли да одговоримо захтевима ове утакмице. Ако буде тако, онда можемо да се надамо и победи – напоменуо је шеф струке нишког тима.

Што се састава тима тиче, Раставац по свему судећи ни на овој утакмици неће моћи да рачуна на Сашу Стојановића и Павла Попару, а њима се на листи повређених придружио и Петар Крстић, чије учешће у дуелу са Напретком је под знаком питања. Ипак, Раднички је већ показао да има систем игре у којем свачије одсуство може да се надомести, па је податке из здравственог билтена Раставац пружио више као информацију него разлог за главобољу.

Милош Станојевић је на свом дебију у дресу Радничког пружио одличну партију у мечу са Вождовцем и наметнуо се и за утакмицу са Напретком, тим пре јер је Крстићев наступ под знаком питања:

Играо сам у Крушевцу годину дана, Напредак добро познајем, иако је тим доста измењен у односу на период у којем сам играо, али сигуран сам да је пред нама добар противник и амбициозан тим. Ипак, ми смо у доброј форми, а и Напредак игра нападачки фудбал, па очекујем једну добру и занимљиву утакмицу. Надам се и доброј подршци навијача и верујем да ћемо наставити низ победа – рекао је момак, који је добром игром у мечу са Вождовцем завредео и комплименте селектора Муслина.

Утакмица се игра у петак, од 20 сати.

Раставац: Новинске приче испред стварних дешавања

Тренер Нишлија упитан је и да прокоментарише новинске написе по којима је један од кандидата за тренера Војводине, уколико се остваре предвиђања да би Ненад Лалатовић могао да преузме Чукарички:

Нема у томе ничег ни великог ни спектакуларног. Понуде постоје са разних страна, моја обавеза је да у том иницијалном делу са свима разговарам, јер је то, у најмању руку, коректно. Но, напомињао сам то и раније – ја нећу тако лако отићи из Радничког. Како ће се ствари даље развијати ја стварно не знам, јер углавном су новинске приче негде испред стварних дешавања – рекао је тренер Нишлија на тему „спекулације о његовом одласку са Чаира“.


#   Ниш   Чаир   фудбал   Раднички ФК   Драгана Иванов   Ана Ивановић   Милан Раставац   Милош Станојевић   Ненад Лалатовић   Напредак ФК
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима