Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišlije bi danas nastavak dobre serije

rssBookmark and Share

Niš 16.09.2016. FK Radnički

Tri uzastopne pobede vinule su Radnički u vrh tabele, Nišlije su treće na superligaškoj tabeli i sa veoma dobrim izgledima da se tu i učvrste, a možda čak i da ugroze vodeći dvojac – Crvenu zvezdu i Vojvodinu. Jer, niški tim u naredna dva kola igra na Čairu i to je prilika da nastavi „đerdan“ uzastopnih pobeda u koji su već „uvršteni“ Metalac, Mladost i Voždovac.

Nišlije bi danas nastavak dobre serije

Ipak, današnja utakmica je uvek najvažnija, naročito ako u njoj igraju stari rivali. Radnički i Napredak oduvek su gajili jedno posebno komšijsko rivalstvo, bilo da su se susretali u elitnom ili u nekom nižem rangu. Sada su oba kluba dobro plasirana i, iako je možda još rano za takve prognoze, sva je prilika da će oba završiti u plej-ofu.

Na konferenciji za novinare uoči komšijskog derbija trener Radničkog Milan Rastavac sa mnogo uvažavanja je govorio o sutrašnjem rivalui i o kolegi Ivanoviću:

Možda su rezultati Napretka za nekog iznenađenje, za mene nisu. Dobro poznajem trenera Dragana Ivanovića, pet godina smo zajedno radili u mlađim kategorijama Novog Sada, a uz to, on je deset godina praktično održavao struku u ČSK-u iz Čelareva, bilo da je reč o prvom timu ili podmlatku. Sada je dobio šansu i na ovoj glavnoj, superligaškoj sceni i već je pokazao koliko je dobar trener. Znam koliko je stručan i posvećen, koliko studiozno i profesionalno pristupa poslu i siguran sam da će Napredak tek biti ozbiljan protivnik svakome, ne samo nama – u superlativima je Rastavac govorio o protivniku.

Poslednji rezultati Radničkog podigli su fudbalski Niš na noge, atmosfera u gradu je takva da se sa nestrpljenjem iščekuje svaka naredna utakmica i očekuje se da duel sa Napretkom, i pored direktnog prenosa na kablovskoj televiziji Arenasport, privuče veliki broj gledalaca. No, u stručnom štabu Radničkog se trude da „groznica“ ne zahvati i ekipu, jer su joj, pre svega, neophodni mir i maksimalna koncentracija:

Imamo iza sebe zaista lepu seriju, u prilici smo i da je nastavimo i najmanje što nam je u ovom trenutku potrebno je nekakva euforija. Meč sa Napretkom je za nas veliki izazov i sa aspekta ekipe protiv koje igramo i sa aspekta stanja u kojem se mi, kao tim, nalazimo. Ja verujem da mi možemo na pravi način da odgovorimo tom izazovu, s tim što je izuzetno bitno da oprez bude na visokom nivou. To sad ne znači da se nešto „ustežemo“ u igri, već da moramo da budemo izuzetno taktički disciplinovani i organizovani, kako bismo na najbolji mogući način mogli da odgovorimo zahtevima ove utakmice. Ako bude tako, onda možemo da se nadamo i pobedi – napomenuo je šef struke niškog tima.

Što se sastava tima tiče, Rastavac po svemu sudeći ni na ovoj utakmici neće moći da računa na Sašu Stojanovića i Pavla Poparu, a njima se na listi povređenih pridružio i Petar Krstić, čije učešće u duelu sa Napretkom je pod znakom pitanja. Ipak, Radnički je već pokazao da ima sistem igre u kojem svačije odsustvo može da se nadomesti, pa je podatke iz zdravstvenog biltena Rastavac pružio više kao informaciju nego razlog za glavobolju.

Miloš Stanojević je na svom debiju u dresu Radničkog pružio odličnu partiju u meču sa Voždovcem i nametnuo se i za utakmicu sa Napretkom, tim pre jer je Krstićev nastup pod znakom pitanja:

Igrao sam u Kruševcu godinu dana, Napredak dobro poznajem, iako je tim dosta izmenjen u odnosu na period u kojem sam igrao, ali siguran sam da je pred nama dobar protivnik i ambiciozan tim. Ipak, mi smo u dobroj formi, a i Napredak igra napadački fudbal, pa očekujem jednu dobru i zanimljivu utakmicu. Nadam se i dobroj podršci navijača i verujem da ćemo nastaviti niz pobeda – rekao je momak, koji je dobrom igrom u meču sa Voždovcem zavredeo i komplimente selektora Muslina.

Utakmica se igra u petak, od 20 sati.

Rastavac: Novinske priče ispred stvarnih dešavanja

Trener Nišlija upitan je i da prokomentariše novinske napise po kojima je jedan od kandidata za trenera Vojvodine, ukoliko se ostvare predviđanja da bi Nenad Lalatović mogao da preuzme Čukarički:

Nema u tome ničeg ni velikog ni spektakularnog. Ponude postoje sa raznih strana, moja obaveza je da u tom inicijalnom delu sa svima razgovaram, jer je to, u najmanju ruku, korektno. No, napominjao sam to i ranije – ja neću tako lako otići iz Radničkog. Kako će se stvari dalje razvijati ja stvarno ne znam, jer uglavnom su novinske priče negde ispred stvarnih dešavanja – rekao je trener Nišlija na temu „spekulacije o njegovom odlasku sa Čaira“.


#   Niš   Čair   fudbal   Radnički FK   Dragana Ivanov   Ana Ivanović   Milan Rastavac   Miloš Stanojević   Nenad Lalatović   Napredak FK
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima