Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Олимпијски првак пао у Нишу

rssBookmark and Share

31.05.2014. ФоНет

У првој утакмици првог викенда Светске лиге, одбојкашка репрезентција Србије победила је у Нишу селекцију Русије резултатом 3:2 (25:20, 25:17, 22:25, 19:25, 15:13)

Олимпијски првак пао у Нишу

Најбољи одбојкаши Србије изванредно су почели такмичење у Светској лиги и у драматичној и неизвесној завршници успели су да тријумфују против актуелног олимпијског и европског првака.

С обзиром да је наша селекција добила прва два сета, сигурно ће остати жал због тога што на старту нису освојена сва три бода, али ће и ова минимална победа против најбоље селекције света бити велики подстрек за изабранике Игора Колаковића.

У прва два сета одбојкаши Србије су потпуно надиграли селекцију Русије и изгледало је да ће успети да победе ако не са 3:0, бар са 3:1 и освоје три бода, али је селектор "зборне команде" Андреј Воронков у трећем сету пронашао праву поставу и ствари на терену су поче да се мењају.

Руски одбојкаши су дошли до своје чувене сервис-блок игре и успели су да изједначе, па је одлука пала у петом сету.

После вођства Србије од 3:0 Русија је изједначила, а онда се играло поен за поен до нашег вођства од 12:11. Тада је Колаковић увео у игру Душана Петковића, који је неодбрањиво сервирао и донео нам два поена предности, и испоставило се да је то решило сусрет.

Репрезентација Русије је, према очекивању, остварила предност само у блоку (15-9), али су наши одбојкаши били успешнији приликом сервиса (9-7) и у нападу (59-52), а направили су и три гршке мање, па су на крају заслужено остварили важну победу.

Друга утакмица на програму је у субору увече, такође у Нишу.

Поред Србије и Русије, у Б групи су још селекције Бугарске и Сједињених Америчких Држава. Они су већ одиграли утакмице првог викенда и Американци су као гости добили оба сусрета - први са 3:1, други са 3:2.

Србија: Н. Ковачевић 14, У. Ковачевић 16, Ивовић 6, Петрић, Станковић 9, Јововић 4, Петковић 2, Атанасијевић 15, Брђовић 1, Мајсторовић, Подрашчанин 9, Лисинац 1.
Грешке противника 29 поена.

Русија: Ковалев 5, Макаров, Хтеј 4, Бирјуков 20, Савин 7, Остапенко 2, Смолар 5, Волвич 13, Родичев, Јермаков, Голубјев, Земченок 18.
Грешке претовника 26 поена.
Вести из Рубрике


#   Чаир   Русија   одбојка
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима