Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Olimpijski prvak pao u Nišu

rssBookmark and Share

31.05.2014. FoNet

U prvoj utakmici prvog vikenda Svetske lige, odbojkaška reprezentcija Srbije pobedila je u Nišu selekciju Rusije rezultatom 3:2 (25:20, 25:17, 22:25, 19:25, 15:13)

Olimpijski prvak pao u Nišu

Najbolji odbojkaši Srbije izvanredno su počeli takmičenje u Svetskoj ligi i u dramatičnoj i neizvesnoj završnici uspeli su da trijumfuju protiv aktuelnog olimpijskog i evropskog prvaka.

S obzirom da je naša selekcija dobila prva dva seta, sigurno će ostati žal zbog toga što na startu nisu osvojena sva tri boda, ali će i ova minimalna pobeda protiv najbolje selekcije sveta biti veliki podstrek za izabranike Igora Kolakovića.

U prva dva seta odbojkaši Srbije su potpuno nadigrali selekciju Rusije i izgledalo je da će uspeti da pobede ako ne sa 3:0, bar sa 3:1 i osvoje tri boda, ali je selektor "zborne komande" Andrej Voronkov u trećem setu pronašao pravu postavu i stvari na terenu su poče da se menjaju.

Ruski odbojkaši su došli do svoje čuvene servis-blok igre i uspeli su da izjednače, pa je odluka pala u petom setu.

Posle vođstva Srbije od 3:0 Rusija je izjednačila, a onda se igralo poen za poen do našeg vođstva od 12:11. Tada je Kolaković uveo u igru Dušana Petkovića, koji je neodbranjivo servirao i doneo nam dva poena prednosti, i ispostavilo se da je to rešilo susret.

Reprezentacija Rusije je, prema očekivanju, ostvarila prednost samo u bloku (15-9), ali su naši odbojkaši bili uspešniji prilikom servisa (9-7) i u napadu (59-52), a napravili su i tri grške manje, pa su na kraju zasluženo ostvarili važnu pobedu.

Druga utakmica na programu je u suboru uveče, takođe u Nišu.

Pored Srbije i Rusije, u B grupi su još selekcije Bugarske i Sjedinjenih Američkih Država. Oni su već odigrali utakmice prvog vikenda i Amerikanci su kao gosti dobili oba susreta - prvi sa 3:1, drugi sa 3:2.

Srbija: N. Kovačević 14, U. Kovačević 16, Ivović 6, Petrić, Stanković 9, Jovović 4, Petković 2, Atanasijević 15, Brđović 1, Majstorović, Podraščanin 9, Lisinac 1.
Greške protivnika 29 poena.

Rusija: Kovalev 5, Makarov, Htej 4, Birjukov 20, Savin 7, Ostapenko 2, Smolar 5, Volvič 13, Rodičev, Jermakov, Golubjev, Zemčenok 18.
Greške pretovnika 26 poena.
Vesti iz Rubrike


#   Čair   Rusija   odbojka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima