Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Партизан пао на Чаиру

rssBookmark and Share

Ниш 22.04.2019. ФК Раднички

Раднички је и даље у шампионској трци. Нишлије су савладале Партизан на Чаиру резултатом 3:1, па после 32. кола Суперлиге Србије поново имају четири бода мање од лидера на табели Црвене звезде. Изабраници Ненада Лалатовића су по други пут у месец дана победили црно-беле у првенству, а показали су и добру реакцију на пораз од истог тима са 1:0 пре пет дана у првој полуфиналној утакмици Купа Србије.

Партизан пао на Чаиру

Домаћи је био бољи ривал током читавог меча и заслужено је славио. Преузео је Раднички иницијативу од самог старта, а прву велику прилику на мечу имао је у 11. минуту преко Стојановића. Голман Партизана Кљајић је кратко одбио лопту након оштрог паса Грбића са десне стране право на ногу искусног везисте, али је Стојановић из идеалне позиције са 12 метара шутирао замало поред гола.

Партизан је на овом мечу наступио без неколико стандардних играча, а нови хендикеп догодио  му се средином првог дела, када је штопер Валијенте морао да напусти терен због повреде. Уместо Шпанца је након дужег времена је заиграо млади Светозар Марковић.

Нишки тим је и у наставку првог дела игре имао иницијативу, али није успевао да створи конкретну шансу за погодак, да би Партизан парво ниоткуда повео у 42. минуту. Најпре је Николић лепо пребацио лопту у празан простор, ту су се нашли Рикардо и Ивановић, срећним сплетом околности после кикса домаће одбране она се нашла испред Ивановића, а он је одличним ударцем успео да је пласира у десни угао гола голмана Ристића, за 0:1.

Изједначење је стигло експесно и то у другом минуту судијске надокнаде времена. Хаскић је срушен на 17 метара од гола Партизана, судија Николић је досудио прекршај, а слободан ударац је мајторски извео Саша Стојановић, пребацио “живи зид” и прелепо пласирао лопту у десну страну гола Партизана, далеко од Кљајића и превисоко за Здјелара, који није успео главом да захвати лопту.

Партизан је на Чаиру потонуо у уводним минутима другог полувремена. Раднички је преокренуо резултат у 48. минуту. Контранапад домаћих повукао је Грбић по левој страни, а онда упутио неугодну лопту у шеснаестерац ка Ранђеловићу који је је пропустио испред Кљајића и она је завршила у мрежи.

Само четири минута касније црно-бели су нокаутирани, а Ранђеловић је ефектним поготком преломио овај меч. Смиљанић је најпре прекинуо напад Радничког и додао до Милетића који је направио кардиналну грешку и поклонио лопту Тодоровском, а је дотурио до Ранђеловића, који је резантним шутем са 16 метара искоса са десне стране погодио супротни угао Кљајићевог гола и повисио на 3:1.

У наставку је Партизан безупешно покушавао да смањи резултат. Ђорђе Ивановић се два пута нашао у добрим шансама, али је у оба наврата сјајно реаговао голман Боривоје Ристић.

За црно-беле је на овом сусрету дебитовао дуго очекивани Муса Нџаје, али није пуно показао. До краја вреди истаћи солидан покушај Милетића из слободног ударца у 86. минуту и одличну интервенцију Ристића.

                                                 

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Тренер Партизана Саво Милошевић био је видно изнервиран на конференцији за медије одмах након утакмице и једва да је изговорио неколико реченица.

-Честитам Радничком на победи. Ми смо до одређеног момента контролисали утакмицу, имали резултат упркос неким чудним стварима. Тешко ми је да кажем нешто више од тога- рекао је Милошевић.

На питање да ли је незадовољан још неким стварима осим резултатом одговорио је потврдно, али и истакао да “неће да говори конкретно”.

Тренер Радничког Ненад Лалатовић био је задовољан тријумфом свог тима.

-Сматрам да су обе екипе данас одиграле квалитетну утакмицу са четири постигнута гола и мислим да смо заслужено славили. У првом полувремну смо имали одличну шансу преко Стојановића, када је промашио празан гол. Партизан је играо нападачки са два шпица и успео ја да поведе након нашег кикса. Ми смо знали да се Ивановић тако креће, али нисмо добро испратили и примили смо гол из прве шансе. Прво полувреме је завршено преведним резултатом после мајсторије Стојановића. У другом полувремену смо дали голове на време и стекли велику предност. Када се све сабере и одузме, ово је праведан резултат и заслужена три бода за нас. Сада смо на плус 11 у односу на Партизан што смо и желели, срећни смо, али већ од сутра се окрећемо четвртку и тешком мечу против Чукаричког који нас очекује.

РАДНИЧКИ - ПАРТИЗАН 3:1 (1:1)

 Ниш, 21. априла. Стадион Чаир. Гледалаца: 5.000. Судија: Бојан Николић 6. Стрелци: 0:1 Ивановић 42.- 1:1 Стојановић 45.- 2:1 Грбић 48.- 3:1 Ранђеловић. Жути картони: Никодијевић (Раднички), Милетић, Марковић (Партизан)

РАДНИЧКИ: Ристић, Тодоровски, Панков, Црномарковић, Ђорђевић, Бондаренко, Дринчић, Грбић (од 83. Александар Јовановић), Стојановић  (од 72. Алекса Јовановић), Ранђеловић, Хаскић (од 87. Никодијевић).  

ПАРТИЗАН: Кљајић, Вулићевић, ВалИЈенте(од 22. Марковић), Остојић, Н. Г. Милетић, Смиљанић, Здјелар, Ивановић, Пантић (од 74. Нџаје), Николић, Рикардо (од 74. Илић).


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Партизан ФК   Светозар Марковић   Александар Јовановић   Саша Стојановић   Ненад Лалатовић   Бојан Николић   Ђорђе Иванов
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима