Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Партизан рутински против Војводине, у полуфиналу чека Звезду

rssBookmark and Share

19.02.2015. Мондо, Јужна Србија Инфо

Екипа Војводине "мушки" се супротставила Партизану и извукла релативно подношљив пораз, уз добијену последњу четвртину - 81:54 (17:11, 16:6, 32:19, 16:18).

Партизан чека Звезду Фото: МН Пресс
Партизан чека Звезду Фото: МН Пресс

Црно-белима је ова утакмица послужила да паркет "осете" играчи који иначе имају мању минутажу, а оно право следи у суботу увече, када ће у полуфиналу одмерити снаге са бољим из дуела Константин - Црвена звезда Телеком (петак, 21.00).

Требало би да се догоди велика сензација, па да не дође до окршаја два најбоља српска тима у "финалу пре финала".

Гробари, који су у великом броју дошли у дворану Чаир, у четвртак су испратили љубимце у свлачионицу скандирањем: "Хоћемо победу, победу у дербију!"

Вршац, који је у премијерном мечу направио изненађење победивши Металац, чека противника из утакмице Мега Лекс - ФМП (петак, 17.00).

Најефикаснији у тиму Партизана био је Саша Павловић са 14 поена, док је Драган Милосављевић девет од својих 11 (три тројке) убацио између 21. и 25. минута.

Божо Ђумић је у дуелу са доскорашњим саиграчима забележио 10 поена и шест скокова, а Никола Милутинов осам поена и седам скокова, готово све у првом полувремену.

Талентовани центар нашао се у тиму упркос повреди задобијеној против Цибоне у Загребу минулог викенда, док Михајло Андрић после прележаног вируса није био у 12, већ је гледао утакмицу у тренерци.

Војводина није имала ниједног играча са двоцифреним учинком - Радош Шешлија дао је девет, а Поповић, Јовишић и Новак по осам поена.

Партизан чека Звезду Фото: МН Пресс

Партизан је у овај дуел ушао као апсолутни фаворит, што је оправдао вођством на полувремену 33:17, а поготово у трећој четвртини, у којој је значајно поправио шут и убацио пет тројки, што му је донело 29 поена вишка - 65:36.

Колико је утакмица у првих 20 минута била лепа за око, могло се видети из два статистичка параметра. Први је био проценат шута из игре (Партизан 33, Војводина 22 одсто), а други изгубљене лопте (9:10).

До краја утакмице су проценти порасли на 41, односно 31, а победник је са "резервистима" у постави имао нешто више грешака - 17:13.

Код црно-белих су већу минутажу него иначе добили Борис Дало, Немања Безбрадица и Ђумић. У последњој четвртини нашло се простора и за Кузелоглуа и Милутиновића, који се једини није уписао у стрелце.

Војводина се определила за затварање рекета и агресивну одбрану од "пик енд рола", што јој је у комбинацији са лошим шутом црно-белих донело солидан резултат током прве и почетком друге четвртине.

Ипак, Новосађани од 13. до 20. минута нису успели да постигну ни поен, а у таквим периодима и најбољом одбраном врло тешко може да се одржи прикључак.

Новак је са две тројке био најзаслужнији за изједначење на 9:9, после почетних 7:0 у корист црно-белих. Мачван и Павловић постарали су се да Партизан поново оде на "плус пет", а пошто је Шешлија у последњим секундама смањио на 14:11, Борис Дало је из трка са осам метара, преко руке, поентирао за коначних 17:11.

До 13. минута је Воша била на подношљивих 21:15, али је онда уследио "празан" период у нападу, што је Партизан искористио да се значајно одвоји серијом од 10:0 - 31:15.

У другом полувремену је српски шампион почео да прави боље позиције за шут, Милосављевић је повукао екипу са три поготка ван линије 6,75 метара (44:24), а придружили су му се Дало (47:26) и Вања Маринковић (54:31 - 28. минут).

Павловић вечерас уопште није покушавао споља, већ је користио своју снагу за продоре под кош, уз по који погодак са полудистанце.

Разлика је разла из минута у минут, утакмица је ишла ка очекиваном епилогу...


#   кошарка   Партизан КК   Војводина КК   Куп Радивој Кораћ   Црвена Звезда   Саша Павловић   Вања Маринковић
@PartizanBC @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима