Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пикси "Спортска личност године Ниша"

rssBookmark and Share

Ниш 07.12.2021. Јужна Србија Инфо

Жири Секције спортских новинара Ниша одлучио је да награду „Спортска личност године Ниша“ за 2021. годину додели Драгану Стојковићу Пиксију, селектору фудбалске репрезентације Србије, а новоустановљену награду „Спортски Гран при Ниша“ Сави Ранђеловићу, ватерполо репрезентативцу Србије.

Илустрација
Илустрација

Награда „Спортска личност године Ниша“ додељује се, традиционално, значајним личностима (спортистима, тренерима, функционерима), без обзира на то где тренутно живе и раде, а својим актуелним ангажманом у спорту значајно доприносе спортском угледу Ниша. Селектору Стојковићу приписују се највеће заслуге за директан пласман фудбалске репрезентације Србије на Светско првенство у Катару, са првог места у квалификационој групи, уз шест победа и два ремија, а без пораза у квалификацијама. Шлаг на торти представљао је тријумф над Португалијом у Лисабону у одлучујућој утакмици, први наше фудбалске репрезентације над екипом из првог шешира после 33 године, а први такав у гостима након 42 године. Као рођени Нишлија, уневши ренесансу у српски репрезентативни фудбал, Драган Стојковић Пикси је, према мишљену жирија, потпуно заслужио овогодишње признање.

Сава Ранђеловић био је једини спортиста поникао у Нишу који је наступао на Летњим Олимпијским играма у Токију, а тамо је са ватерполо репрезентацијом Србије одбранио наслов олимпијског победника и тако постао први спортиста икада из нашег града са два олимпијска злата. Због тога је жири ове године начинио преседан и установио ново признање, адекватно овом вансеријском спортском достигнућу.

Драгану Стојковићу и Сави Ранђеловићу признања ће бити уручена на свечаности Избор спортисте године Ниша, 22. децембра у хотелу „Неw цитy“, када ће бити проглашени добитници традиционалних признања „Спортиста године Ниша“, „Најбољи млади спортиста Ниша“ и „Најуспешнији спортски колектив Ниша“ за 2021. годину. Такође, будући да је ова манифестација одавно превазишла локални карактер, присуство овогодишњој приредби најавили су бројни гости из света врхунског српског спорта, освајачи медаља за Србију на Олимпијским играма у Токију и другим великим такмичењима ове године.

Секција спортских новинара Ниша већ пуне 43 године без прекида организује манифестацију Избор спортисте године Ниша, јединствену на овим просторима и по традицији, и по бројности гостију, и по свечаности проглашења, а јединствен је и жири који одлучује о наградама, јер га, осим нишких спортских новинара, чланова Секције, чине и сви досадашњи добитници признања „Спортиста године Ниша“, све саме легенде нишког спорта.  


#   Ниш   Сава Ранђеловић   личност године   Драган Стојковић   Селекција спортских новинара   Драган Стојковић Пикси
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима