Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пливачи Наиса освојили 11 медаља у Малмеу

rssBookmark and Share

Ниш 16.02.2016. Белами портал

Пливачи Спортско рекреативног удружења особа са инвалидитетом “Наис ” освојили су чак 11 медаља, шест златних, четири сребрне и једна бронзана медаља на јубиларним 40. играма за особе за инвалидитетом “Malme Open 2016 “.

Фото: Белами
Фото: Белами

Први пут једна нишка пливачка штафета наступила је на неком такмичењу, а резултат је освојено друго место.

Најбољи Српски пливач са инвалидитетом, Немања Тадић, освојио је три златне и једну сребрну медаљу.

-Задовољан сам, јер сам пливао личне рекорде. Међутим, моја “трка живота” је у Науси за пет седмица. Тамо се “јури” норма за Рио. Малме је само транзит, чисто да осетим тензију такмичења”.

Из тима “Наис” напомињу је да евентуални наступ Немање Тадића на Параолимпијским играма је круна сезоне, јер је план да наступи на Европским универзитетским играма у Ријеци и Светском јуниорском првенству у Прагу.

Од осталих такмичара треба истаћи Немању Пановића, који је освојио два злата, једно сребро и једну бронзу, али и Стевана Накића који је освојио једно злато и три сребра.

Најмлађи члан Наисоваца у Малмеу је био Никола Љубисављевић. Овај нишки гимназијалац је освојио две сребрне медаље и није крио одушевљење: “После Београда и Истанбула, и у Малмеу сам наставио са освајањем медаља. Мотивисан сам да тренирам још интензивније.”

Вођа експедиције Наиса, једина дама, била је Марија Дамњановић.

-Пре свега хтела бих да се захвалим овим дивним момцима што су преко целе године максимално тренирали, јер да нису данас не би било оваквог биланса. Услови за тренинге овде у Малмеу били су одлични, као и само такмичење.

Пливачко такмичење по први пут је у историји уврштено у календар Међународног параолимпијског комитета, на такмичењу је било 18 држава учесница.

Нишлије се са “успешне мисије” враћају у Ниш у уторак у 10.15.


#   Ниш   пливање   Особе са инвалидитетом   медаље   Малме   Немања Тадић   Никола Љубисављевић   Malme Open     Марија Дамњановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима