Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Повратак отписаних?! Партизан обећавајуће најавио Куп Радивоја Кораћа (видео)

rssBookmark and Share

Ниш 17.02.2016. maxsport, mondo

Кошаркаши Партизана у четвртак (21.00) се састају са ФМП Железником у четвртфиналу националног Купа.
Врабац није лиценциран, враћа се Цветковић?

Повратак отписаних?! Партизан обећавајуће најавио Куп Радивоја Кораћа (видео)

На данашњој конференцији за медије Александар Џикић, Чедомир Витковац и Едо Мурић нису могли да обећају освајање пехара, нити било каква превелика дела, осим велике борбе и покушаја да одиграју што више утакмица у Нишу.

Џикић: У Ниш без притиска

Партизан се последњем трофеју Купа Србије радовао 2012. године у Нишу. Четири од пет узастопних тријумфа остварио је управо у дворани Чаир, али је 2013. у Крагујевцу - у финалу које је због навијачких инцидената трајало два дана - започета доминација Црвене звезде.

Након тога је Партизан на завршним турнирима по једном елиминисан у четвртфиналу и полуфиналу.

Тренер црно-белих Александар Џикић рекао је пред пут у Ниш да својим играчима поставља само један циљ - да се максимално боре.

"Куп је такмичење замишљено да у 40 минута утакмице пружи шансу свима. У четвртфиналу наспрам себе имамо ФМП, тим из којег Звезда селектира најталентованије играче и који одлично игра у првенству Србије", рекао је Џикић за званични клупски сајт.

У борбама за "Жућкову левицу" неће учествовати Адин Врабац и Андреј Магдевски због правила о највише четири странца у домаћим такмичењима (лиценцирани су Вилсон, Мурић, Џонс и Вилијамс), а Михајло Андрић и Божо Ђумић због повреда.

Плејмејкер Александар Цветковић због повреде примицача је пропустио гостовање Тајфуну минулог викенда и остаје да се види да ли ће и у којој мери моћи да помогне екипи. Навијаче Партизана може да охрабри што Цветковића нема на званичној листи повређених пред полазак на пут.

"Имамо здравствених проблема, који нам отежавају нормалан ритам тренинга и припреме за наредну утакмицу, али шта је ту је", додао је Џикић.

"Немамо притисак, улога фаворита за освајање трофеја припада другим тимовима, а наша обавеза је да се максимално боримо од почетка до краја, као и до сада".

На проблеме са повредама осврнуо се и Едо Мурић, у последње време "ударна игла" тима из Хумске 1.

"Учинићемо све како бисмо у Нишу остали што дуже, свесни да ћемо сви морати да уложимо додатне напоре да надокнадимо одређене изостанке из тима. На старту нас очекује добар противник, који захтева максимално ангажовање".

Ветеран Чедомир Витковац очекује велику борбу и упозорава на одличан скор ФМП Железника у КЛС (18-2).

"Свака прилика за освајање трофеја мотивише играче, па је сигурно да ће сви тимови доћи у Ниш спремни да пруже максимум. У четвртак играмо против лидера КЛС, екипе која је у доброј форми и има свега два пораза. Познато је да у Купу нема 'поправног', тако да од првог меча морамо да будемо на највишем нивоу".

Појединачне карте за меч Партизан - ФМП коштају 500 динара.

Победник у полуфиналу (субота) иде на бољег из меча Црвена звезда - Смедерево.

 

Повратак отписаних

Најава коју је Партизан објавио као да позива у јуриш на ‘Жућкову левицу’. Поново је тематика ‘повратак отписаних’, што црно-бели ове сезоне свакако јесу.

Међутим, са формом коју показују неколико недеља уназад, као и енергијом коју је у тим унео Александар Џикић, ко би могао тек тако да их отпише.


#   Ниш   кошарка   Александар Цветковић   Витковац   Партизан КК   Куп Радивој Кораћ   Александар Џикић   Чедомир Витковац   Едо Мурић   Црвена Звезда
@PartizanBC @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима