Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички лако савладао Партизан

rssBookmark and Share

Ниш 15.05.2016. Јужна Србија Инфо

Раднички на Чаиру савладао Партизан, резултатом 1:0, у последњем мечу шестог кола плеј-оф фазе Суперлиге Србије.
Победом над Партизаном, стао је Раднички у ред за европску визу, а да ли ће је оверити, видећемо следећег викенда.

Фото: mozzartsport.com
Фото: mozzartsport.com

Судбина Радничког и пласман у Лигу Европе ће зависити од тога како ће одиграти на нашем највећем стадиону, када у госте одлази актуелном прваку Црвеној Звезди. Зависиће, наравно и од резултата утакмице на Бановом брду и на стадиону Партизана.

Први део игре је припао домаћим фудбалерима. Неколико лепих комбинација, убацивање у празан простор, и шансе које су могле довести у предност домаће фудбалере попут шута капитена Јовановића у 11. минуту, је одлика игре Радничког у првих 45 минута.

С друге стране, гости из Београда, осим шута Божинова у спољни део мреже на самом почетку утакмице у 4. минуту, нису створили ни једну изгледнију шансу.

У 40. минуту ремек-дело Саше Марјановића и 1:0 за Раднички. Једну дубинску лопту је упутио Милош Петровић са половине Радничког, Саша Марјановић је пустио да неколико пута одскочи испред њега, и поред статичне одбране гостију, страховитим волејем погодио супротни угао голмана Партизана. 

Фото: Саша Ђорђевић

Ерупција одушевљења за око 5000 гледалаца на Чаиру. Гол за сладокусце, али и за рушење још неколико традиција ове сезоне, за које су се играчи Радничког и сам Саша Марјановић специјализовали. Био је то први гол ове сезоне београдским црно-белима, тек у четвртом сусрету. Прва победа Миме Раставца над Партизаном од када води Раднички и прва победа Радничког на Чаиру после 22 године.

На полувреме се отишло са резултатом 1:0, а у наставку сусрета однос снага се није мењао. Раднички је био конкретнији и опаснији по гол противника, а Партизан без конкретне завршнице, уз много грешака у предаји лопте, није озбиљније угрожавао гол “новопеченог” репрезентативног голмана Јовановића.

Прилика за Алена Стевановића је у 87. минуту је могла да донесе изједначење, али је он био непрецизан и шутирао поред гола. Минут касније, након увежбане комбинације из аута, који извео Дарко Булатовић, капитен Јовановић је главом вратио лопту у срце шеснаестерца, а лопта коју је главом упутио Ђуричковић је прошла тик изнад пречке.

О утакмици, тренер Партизана, Иван Томић је имао следеће мишљење: – Заслужена победа Радничког. Услови за игру били су тешки, али то није оправдање. Они су дошли у вођство после фантастичног шута Марјановића. Ми смо у другом делу били у проблему, тешко нам је било избити лопту од голмана и штопера. Дали смо петорици играча заслужени одмор због Европе, даћемо некима и после ове утакмице, морамо да размишљамо о ономе што нас чека у наредном периоду. Ови млади дали су колико су могли – казао је тренер Партизана Иван Томић.

Пуно задовољнији је био шеф стручног штаба Радничког, Мима Раставац: – Важно је да из меча у меч показујемо квалитет, а то нам доноси резултате. Меч није био леп, али је био изузетно битан. После 36. кола и даље смо у игри за Европу, а то је оно што нас интересује – казао је Раставац. 

Следећу утакмицу Раднички игра у суботу од 19,00 ч. на стадиону “Рајко Митић”, а домаћин је Црвена Звезда.

РАДНИЧКИ НИШ : ПАРТИЗАН 1:0 (1:0)

Стадион “ЧАИР” Ниш ГЛЕДАЛАЦА око 5000
СУДИЈЕ: Милорад МАЖИЋ, Милован РИСТИЋ, Далибор ЂУРЂЕВИЋ, Немања ПЕТРОВИЋ, Данило ГРУЈИЋ, Ненад ЂОКИЋ.
ЖУТИ КАРТОНИ: Лакић-Пешић(Раднички Ниш), Божинов, Гогуа (Партизан)
СТРЕЛАЦ: Марјановић у 40′ (Раднички Ниш)

РАДНИЧКИ НИШ : Александар С. ЈОВАНОВИЋ, Милош ПЕТРОВИЋ, Радош БУЛАТОВИЋ, Немања ЛАКИЋ-ПЕШИЋ, Дарко БУЛАТОВИЋ, Марко ТОМИЋ, Саша МАРЈАНОВИЋ, Петар ЂУРИЧКОВИЋ, Андреја АПОСТОЛОВИЋ (од 83′ Миодраг ТОДОРОВИЋ), Марко МРКИЋ (од 90′ Лазар МИТРОВИЋ), Александар М. ЈОВАНОВИЋ.

ПАРТИЗАН: Марко ЈОВИЧИЋ, Иван БАНДАЛОВСКИ, Седрик ГОГУА, Никола МИЛЕНКОВИЋ, Мирослав БОГОСАВАЦ, Саша ЛУКИЋ, Луиз ЕВЕРТОН, Небојша КОСОВИЋ, Марко ГОЛУБОВИЋ, Валери БОЖИНОВ (од 64′ Душан ВЛАХОВИЋ), Ален СТЕВАНОВИЋ.

fkradnickinis.rs


#   Ниш   Милош Петровић   Саша Ђорђевић   Дарко Булатовић   Петар Ђуричковић   Марко Томић   Немања Лакић-Пешић   Саша Марјановић   Иван Томић   Миодраг Тодоровић   Андреја Апостоловић   Црвена Звезда   Ана Јовановић   шеф стручног штаба   Марко Мркић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима